Eğlence sektörüne yatırımlar devam ediyor

Marina Arena İstanbul Projesi ile eğlence ekonomisinin canlandırılması planlanıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tuzla Marina Arena ile Türkiye'nin en büyük açıkhava sahnesini hayata geçiren yapımcı ve organizatör Kemal Aslan, Türkiye'nin eğlence ekonomisine can simidi olduklarını kaydetti.

Eğlence sektöründe yaşanan ekonomik kayıpların yerine koyulmaya başlandığını dile getiren Aslan, Türkiye'nin en büyük açık hava konser alanı Marina Arena'yı hayata geçirdiklerini belirterek, hem turizme hem de istihdama önemli katkı sağladıklarını bildirdi.

1 yılda 10 Milyon TL yatırım yaptığı Marina Arena'da birbirinden önemli sanatçıları sahneye çıkartan Aslan, doğrudan ve dolaylı olarak 1000 kişiye iş olanağı sağladığını da ifade etti.

Geçtiğimiz yıl konser ekonomisinin yüzde 50 oranında daraldığını belirten Aslan, "Biz bu yıl bu yatırımımızı gözümüz kapalı yaptık. Ülkemize ve istikrarına çok güveniyoruz. Şov devam ediyor" diye konuştu.

"Geçtiğimiz yıl yüzde 50 küçülen sektör, bu yıl ivme kazandı"

Eğlence sektörünün zannedilenden çok daha büyük bir piyasa olduğunu belirten Aslan, bu konserlerin milyonlarca liralık piyasa oluşturduğunu ifade etti.

Oluşan bu ekonomi sayesinde yüzbinlerce kişinin istihdam edildiğini belirten Aslan, geçen sene yaşanan olaylardan dolayı piyasanın küçüldüğünü ve birçok insanın işsiz kaldığını söyleyerek, "İşte biz tam bu sırada bu önemli yatırımı yaptık ve insanlara iş imkânı sunduk. Marina Arena Türkiye'nin en büyüğü ve ekonomik yönden sektöre ivme kazandırdık" ifadelerini kullandı.