En çok tercih edilen marka oldu

Otokar, 2014'te Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Otokar, geçen yıl Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası oldu. 

Otokar açıklamasına göre, 2014'te toplam 4 bin 266 ticari araç üreten şirket, 9 ayda 2,9 milyon dolarlık Ar-Ge yatırımı yaptı. Otokar, geçen yıl 2 bin 451 otobüsle bin 412 treylerin satışını gerçekleştirerek Türkiye'nin en çok tercih edilen otobüs markası oldu. 

Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül, 2013 yılında belediye ve halk otobüsleri alanında yüksek talep yaşandığını hatırlatarak, bu talep 2014'teki yerel seçimler sonrasında azaldığını ve halk otobüsü pazarında nispeten durgun bir yıl geçirdiklerini ifade etti. Akgül, şöyle devam etti: 

"Ayrıca, 2014'te 65 yaş üstü ücretsiz taşıma uygulamasının da halk otobüsü segmentinde durgunluk yarattığını söylemek mümkün. Bunlara karşılık turizm ve servis araçları pazarı bir önceki yılla yaklaşık aynı seviyelerde seyretti. Treyler ve kamyon pazarlarında ise büyüme kaydedildi. Otokar olarak 2014 yılında da en çok tercih edilen otobüs markası olmayı başardık ve ardı ardına 5. kez Türkiye'nin lider otobüs markası olduk." 

2014 yılında toplam 2 bin 451 otobüs satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Akgül, "15 bininci Sultan otobüsümüzü banttan indirdiğimiz 2014 yılında ürün gamımızı genişletmeyi de sürdürdük. Otokar olarak tasarım, geliştirme ve üretim kabiliyetlerinin hepsini bünyemizde barındırmakla kalmıyor, mevcut ve olası ihtiyaçlara uygun şekilde araçlarımızda değişiklikler de yapabiliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Akgül, otobüs alanında elde ettikleri başarıyı 2015 yılında da sürdürmek istediklerini, kamyondaki pazar paylarını daha da artırmak için çalıştıklarını belirterek, treylerde özellikle tehlikeli madde ve frigorifik araçlarda öncü ve uzman konumlarını devam ettirmenin öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu belirtti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir