Enka Systems, ilk 250'de yer almayı hedefliyor

Enka İnşaat bünyesinde faaliyetlerine 2017’de başlayan Enka Systems, 5 yıllık süreçte global ölçekte önde gelen 250 müteahhitlik şirketinin yazılımsal altyapısında yer almayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Barış SEDEF

İSTANBUL - Büyük ölçekli ve küresel düzeyde operasyonlar yürüten şirketlerin yazılım ihtiyaçlarını karşılayan yüzde 100 yerli teknoloji şirketi Enka Systems, kurulduğu günden bugüne kadar geldiği noktayı, yazılımlarını, gelecek dönem global hedeflerini İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla paylaştı. Toplantıda konuşan Enka Systems Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Tansuğ, Enka Grubu’nun diğer sektörlerde olduğu gibi inşaat teknolojisi sektöründe de doğru adımlar ve yatırımlarla en önemli oyuncu olacağını ifade etti. Enka Grubu’nun 60 yılı aşkın inşaat sektörü deneyimini teknoloji alanına da taşıdığını vurgulayan Alparslan Tansuğ, “ENKA’nın sektördeki deneyimlerinden yola çıkarak inşaat sektörüne özel olarak ürettiği teknolojik çözümler, kısa süre içerisinde ulusal ve global büyük şirketlerin kullanımına sunuldu.” dedi.

Tek bir üründen senelik 500 milyon dolarlık gelir hedefliyor

Hedefimiz, inşaat sektörüne teknoloji üreten dünyanın en büyük yazılım firması olmak diyen Enka Systems CEO’su Kenan Özer Kılıçtepe, EnkaSystems’ın inşaat sektörü için doküman yönetiminden satın almaya, ekipman yönetiminden tedarikçi ağına kadar şirketlerin ana süreçlerini yönetebileceği yazılım çözümleri sunduğunu belirtti. Sektöre yönelik 6 ürün geliştirdiklerini ve her birinden yıllık bazda 500 milyon dolarlık gelir elde etmeyi planladıklarını kaydeden Kılıçtepe, şunları söyledi, “Piyasada olan ürünler var. Fakat bu ürünler inşaat sektörüne özel olarak yazılmadığından ihtiyaçlara, beklentilere net çözümler sunamıyor, sahada tam verimliliği sağlamıyorlar. Bizim sunduğumuz yazılımların öne çıkan iki özelliği var: İlki, büyük ölçekli operasyonlardaki ihtiyaçları karşılıyor olmamız, ikincisi inşaat sektörünün sahada yaşadığı problemlere gerçekçi çözümler sunmamız. ENKA Systems’ın BIM standartlarına uygun olarak geliştirdiği Küresel Ölçekte Doküman ve Proje Yönetimi EDMS, Küresel Makina Ekipman Yönetim Sistemi EGEM, Küresel Satın Alma Yönetim Sistemi EGPS, Küresel Muhasebe Finans Yönetim Sistemi EGFS, Küresel Tedarikçi Yönetimi Sistemi EGVN ve Küresel Personel Yönetim Sistemi EPS adlı yazılımları mevcut. Büyük ölçekli operasyonlardaki ihtiyaçları karşılayan ve inşaat sektörünün sahada yaşadığı problemlere gerçekçi çözümler sunan bu yazılımlarımızla, şirketlere önemli oranda maliyet avantajı sağlayacağız.”

Döviz çıktısının önüne geçerek cari açığa katkıda bulunacak

Geliştirdikleri ürünlere ilişkin bilgi veren Kılıştepe, “EGEM, operasyonların ekipman maliyetlerini düşürüyor, ömrünü uzatıyor, yakıt sarfiyatının kontrol altına alınmasını sağlıyor” dedi. EDMS, farklı yerlerde çalışanların tüm organizasyonunu sağlamak için geliştirilmiş, piyasadaki en ileri doküman yönetim sistemi olduğunu anlatan Kılıçtepe, “En önemli özelliği esnek yapısı farklı tip projelerde, farklı proje yönetim standartlarına ve farklı prosedürlere göre tüm operasyon ve doküman yapısı EDMS üzerinde kurgulanabiliyor” şeklinde konuştu. EGPS, şu anda piyasada en ileri seviyedeki satın alma yönetim sistemi olduğuna dikkat çeken Kılıçtepe.”EGPS dışında uçtan uca, bu kadar kapsamlı inşaat sektöründe satın almayı yönetebilecek bir sistem mevcut değil. EGPS ile bir inşaat projesinde malzeme ile ilgili detaylı raporu alma imkanı bulunuyor” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçtepe, EGPS yazılımı ile projelerin performansının şirket performansından bağımsız ve kar zarar durumları da şeffaf olarak anlık olarak takip edilebildiğini anlatan Kılıçtepe, şunları kaydetti, “EGVN, standartlar çerçevesinde sağlıklı değerlendirmelerin yapılmasına olanak tanıyan küresel tedarikçi yönetimi sistemidir. Personelin özlük hakları çalıştığı ülkelere göre farklılık gösteriyor. Bu farklı mevzuatlarda çalışan personel EPS ile yönetilebiliyor.”

Bu konularda ilginizi çekebilir