Erdemir'in kârı beklentileri aştı

Erdemir'in yüzde 96 artan üçüncü çeyrek net kârı 437.3 milyon lira ile beklentileri aştı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çelik üreticisi Erdemir üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 96 artışla 437.3 milyon lira net kâr açıkladı.

Geçen yılın aynı döneminde 223.6 milyon lira kâr eden şirketin Reuters anketine göre 406 milyon lira kâr açıklaması bekleniyordu. Şirketin satışları ise üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37 artışla 2.95 milyar liraya yükseldi. Reuters anketinde şirketin satışlarının 2.83 milyar lira olması bekleniyordu.

Erdemir Genel Müdürü: Çelik işletmeleri bir bir iflas ediyor

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) Genel Müdürü Sedat Orhan ise , dünyada çelik sektörlerindeki işletmelerin bir bir iflas ederken ERDEMİR'in kar ettiğini belirterek, bunda yeni yatırımların yapılması gibi etkenlerin rol oynadığını belirtti. 

Orhan, ERDEMİR Mensupları Yardımlaşma Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mücteba Bekcan ve bazı genel müdür yardımcılarıyla Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, fabrikanın Ereğli'nin gelişmesini sağlayan köklü kuruluş olduğunu söyledi. 

Ereğli'den dünyaya ürünlerini satıyor

ERDEMİR'in Ereğli'nin vazgeçilmezi, gelecek için de çok önemli bir parçası olduğunu anlatan Orhan, "ERDEMİR, Ereğli'den dünyaya ürünlerini satıyor, 15 bin çalışanı var. Tabii ki sanayi kuruluşları çevrelerde kirlilik yaratır ama bunda da bakanlığın sınır değerleri var. O limitlerin altında olması gerekiyor, biz de onları Türkiye'de hatta dünyada en iyi şekilde becerebilen bir kuruluşuz, sürekli de gelişiyoruz. Bizim için en önemli ilke önce insandır. Kuruluşumuz insan odaklıdır ve çalışmalarımızı bu yönde yapıyoruz" diye konuştu. 

Orhan, şirkette bulunan araştırma geliştirme bölümünü daha da geliştirdiklerini, bilim insanlarıyla daha iyi çelik üretebilme noktasında ilerlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti: 

"Piyasalar çok sıkıntılı ama..."

"Böylece ERDEMİR geleceğini de teminat altına almış olacak. ERDEMİR, ülkemizin katma değer yaratan en önemli kuruluşlarındandır. Bizden sonra gelecek olan nesillerde yöneticiler de bunları geliştirecektir. İşçilerimiz çok çalışkan ve kuruluşuna bağlıdır. Dolayısıyla burada şirketimizin ilerisi de garanti altındadır. Ereğli'ye zaten yüzünü dönmüştür, sırtını çevirmesi mümkün değildir. Biz belediyemizin de her zaman yanındayız. Şirketimizin politikaları çerçevesinde önemli hizmetlerde mutlaka yanında olacağız, bu bizim önceliğimizdir. Ereğli'yi öncelikle düşünüyoruz ama biz Türkiye'yi de düşünmek zorundayız. Piyasalar çok sıkıntılı, dünyada çelik sektörleri bir bir iflas ediyor ama ERDEMİR kâr ediyor. ERDEMİR grubu olarak baktığımızda yeni yatırımlar yapıldı, doğru işletmecilikler uygulandı, maliyetleri sürekli aşağılara çektik, dünyayla rekabet edebilecek şekilleri geliştirdik, giderek de geliştireceğiz, karlılığımız da buralardan kaynaklanıyor." 

Ereğli Belediye Başkanı Uysal da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ERDEMİR yöneticileriyle zaman zaman bir araya gelerek ilçenin gelişmesine yönelik değerlendirmelerde bulunduklarını kaydetti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir