Erdil Grup, kapasiteyi yüzde 50 artırmayı planlıyor

Erdil Grup, Kayseri OSB’de kurdukları 5 bin 800 metrekarelik yeni tesisi 2018 yılı içinde faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) zırhlı, paletli ve tekerlekli araçları için yedek parça üreten Erdil Grup, kapasiteyi artırmayı planlıyor. Üretikleri ürünlerin kayda değer bir kısmını ABD, Mısır, İspanya, Malezya ve Afrika ülkelerine ihraç ettikleri bilgisini veren Erdil Grup Yönetik Kurulu Başkanı Kadir Erdil, "Yedek parça satışıyla girdiğimiz otomotiv sektöründe parça üretimine odaklandık. Bu yıl kapasitemizi yüzde 50 artırmayı planlıyoruz. Kapasitenin yanı sıra Kayseri OSB’de kurduğumuz 5 bin 800 metrekarelik yeni tesisimizi 2018 yılı içinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yedek parça ticareti ile üretimini 1994’ten beri iç içe yürüttüklerini anlatan Erdil, yedek parça üretimini Kayseri OSB’de yer alan 3 bin 600 metrekaresi kapalı, toplamda 16 bin metrekarelik alana sahip tesiste yaptıklarını aktardı. Yedek parça satışını ise Kayseri Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan satış mağazalarında gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdil, “Yaklaşık 20 yıldan beri de TSK envanterindeki zırhlı, paletli ve tekerlekli araçlar için yedek parça üretiyoruz. Amacımız, ithalat edilen bazı yedek parçaların yerli olarak üretilmesine katkı sunmak” diye konuştu.

2 bin 300 çeşit yedek parça üretiyor

Rekabet gücünü artırmak adına son dönemde Ar-Ge’ye büyük önem verdiklerini söyleyen Kadir Erdil, makine parkını son model makinelerle donattıklarını ve talepleri de dikkate alarak yeni ürünlere yoğunlaştıklarını kaydetti. Ürün çeşitliliğindeki değişkenliğe bağlı sürekli yeni ürün protföyü oluşturduklarına dikkat çeken Erdil, “Şu anda tesislerimizde 2 bin üç yüz çeşit yedek parçanın üretimi yapılıyor. TSK'nın yanı sıra işletmemiz de ürettiğimiz yedek parçaların kayda değer bir kısmını Amerika, Malezya, İspanya, Afrika ülkeleri ve Mısır'a ihraç ediyoruz. Ürün çeşidini artırarak pazarlarımızı büyütmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir