Erdil Grup'tan Amerika’ya şube

Erdil Grup, Amerika’da bu yıl açtığı şubesinde hem mermer hem de askeri araçların parçalarının satışını gerçekleştirerek kapasitesini artırmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN 

KAYSERİ - Erdil Grup, yedek parça satışı ile girdikleri otomotiv sektöründe parça üretimine zırhlı, paletli ve tekerlekli araçlarının yedek parça üretimi ile devam ediyor. Firma, ürettiği parçaların bir bölümünü ABD, Malezya ,İspanya ve Mısır'a ihraç ediyor. Amerika’da bu yıl açtığı şubesinde hem mermer hem de askeri araçların parçalarının  satışını  gerçekleştirerek kapasitesini artırmayı planlıyor.

Madencilik ve inşaat sektöründe de faaliyet gösteren Erdil Grup 1994 yılından beri yedek parça ticareti ile  yedek parça üretimini iç içe götürüyor.Yedek parça üretimini OSB ‘de yer alan3 bin 600 metrekaresi kapalı 16 bin metrekarelik alan üzerinde  gerçekleştirdiklerini söyleyen  Kadir Erdil ,yeni teknolojileri takip ederek makina parkını  son model makinelerle  donattıklarını ifade etti.

Yedek parça satışı ile girdikleri  otomotiv sektöründe  parça üretimine yoğunlaştıklarını belirten Erdil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Erdil,"  Yaklaşık 20 yıldan beri TSK envanterindeki zırhlı,paletli ve tekerlekli araçlar için yedek parça üretiyoruz. Amacımız  bazı  yedek parçaların  ithalatını azaltıp, yerli üretimin daha da artmasına katkıda bulunmak. Yedek parça satışlarını Kayseri Yeni Sanayi Sitesi’nde bulunan satış mağazamızda, parça üretimini ise Kayseri OSB ‘deki tesislerimizde gerçekleştiriyoruz. Rekabet gücümüzü artırmak için Ar-Ge çalışmalatına önem veriyor, talepleri de dikkate alarak yeni ürünlere yoğunlaşıyoruz"diye konuştu.

Ürün çeşitleri değişken olduğu için sürekli yeni ürün portföyü oluşturduklarını belirten Erdil," Şu anda tesislerimizde  2 bin üç yüz çeşit yedek parçanın üretimi yapılıyor.Her ürünümüz ISO 9001 in içermiş olduğu kalite ve kontrollerin süzgecinden geçiyor. TSK'nın yanı sıra işletmemiz de üretilen yedek parçaların bir bölümü Amerika,Malezya ,İspanya ve Mısır'a ihraç ediyoruz. Hedefimizde ürün çeşidini artırarak yeni pazarlar kazanmak istiyoruz. Sektörümüzde  firma olarak yaptığımız işin bize getirmiş olduğu ayrıcalıklı sorumlulukların bilincinde, hassasiyetimizi koruyarak daha kaliteli ürünlere yönelmek istiyoruz'' diye ifade etti.

Bu yıl  kapasitesini yüzde 40 oranında artırmayı planladıklarını ifade eden Erdil, yine OSB ‘de kurduğu  5 bin 800 metrekarelik yeni tesisini de  bu yıl içerisinde devreye sokmaya hazırladıklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir