Erkanlı, konut stokunu öğrenci yurduna çevirecek

Öğrenci yurtlarına odaklanan Erkanlı Holding, ilk yatırımı olan Sakarya’da “Univa Öğrenci Evi Kampüsü’nden sonra Kocaeli ve Düzce’de yapacağı iki öğrenci evi projesini satışa sundu. Holding, İstanbul’daki konut stokunu da yurda çevirmeyi planlıyor. (Leyla İlhan)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İlk yatırımını dünyaca ünlü Asset Campus işbirliğiyle Sakarya’da “Univa Öğrenci Evi Kampüsü ile gerçekleştiren Erkanlı Holding, bu yatırımdaki 808 ünitenin hepsini 1.5 yılda sattı.

Firma bu hızlı satışın ardından Univa Düzce ve Univa Kocaeli projelerini satışa çıkardı. İstanbul’da ve Ankara’da yer arayışını sürdüren Grup, İstanbul’da yapacağı yatırımlarda yavaşlamış ya da tamamlanmış konut projelerini yurt binası olarak değerlendirmeyi hedefliyor. Erkanlı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Erkanlı, 6 bin 800 metrekare arsa üzerine yapılacak Univa Kocaeli’nin 252 adet öğrenci odalı ve 785 yatak kapasiteli bir proje olduğunu belirterek, “70 milyon lira yatırım bedeli olan bu projeyi Aralık 2020’de bitirmeyi planlıyoruz. Düzce projemiz de 513 öğrenci evi, 1550 yatak kapasiteli olacak ve Eylül 2021’de teslim edilecek. Kocaeli’nde en az 3 kişinin kalacağı 60 metrekare öğrenci evi ön lansman fiyatlarımız 225 bin TL, Düzce’deki fiyatımız ise 175 bin TL” dedi. Projede satın alınan ünitelerin öğrencilere kiraya verileceğini aktaran Erkanlı, kiralama bedelinin yüzde 60’nın alıcıya, yüzde 40’nın ise işletmeciye kaldığını söyledi. Erkanlı, kafe, restoran ve gösteri alanları gibi pek çok etkinlik alanının olduğu öğrenci evlerinde, öğrencilerden sadece kira bedelinin alındığını, bunun dışında bir aidat bedeli alınmayacağını kaydederek, ”Ayrıca sadece eğitim gördükleri süre içinde bu kira bedeli alınacak” diye konuştu.

Projelerinde geri dönüş süresinin 8 yıl olduğunu belirten Erkanlı, ön lansman fiyatlarıyla kendilerinden ünite alan birinin 8 yıl yerine 6.5-7 yılda geri dönüş sağlayabildiğini kaydetti. İstanbul’da ise metro ve üniversite binalarına yakın yavaşlamış ya da tamamlanmış konut projeleri yurt binası olarak değerlendirmeyi planladıklarını anlatan Erkanlı, “Şirketin satamadığı bir projesi varsa biz bunu alıp Milli Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun yurt binasına dönüştürmek istiyoruz. Özellikle içinde AVM olan karma projelerde gençler projeye katkı sağladığı için geliştiriciler buna sıcak bakıyor. Konut stokunu eritme açısından faydalı olacak bu çalışma için 3 geliştirici ile görüşmelerimiz sürüyor” dedi.

2021’de yatak kapasitesi 5 bine çıkacak

Cafeden ticari alanlara, temizlikten kargoya kadar pek çok servisin 24 saat sunulduğu Univa’da ayrıca teknolojiyle ilgili altyapı yatırımları yaptıklarını da ifade eden Erkanlı, her bir öğrencinin cebinde yer alacak aplikasyonla kampüsle ilgili bütün hizmetleri takip etme imkanı sunduklarını söyledi. Erkanlı, 3 projenin 2021’te tamamlanması ile Univa’nın ulaşacağı öğrenci yatak kapasitesinin ise 5 bin olacağını belirtti. Türkiye’nin en büyük öğrenci evi yatırımcısı ve işletmecisi olmayı hedeflediklerini kaydeden Erkanlı, “Bunun için de öğrenci evi dışında hiçbir yatırımla ilgilenmiyoruz. Gelecek 5 yılda ise bu oranı 10 bine çıkarmayı planlıyoruz.. Bu amaçla Beşiktaş, Merter, Zeytinburnu, Kadıköy gibi metro, metrobüs noktalarına yakın bölgelerde yer arayışı içindeyiz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir