Ermetal, bu yılı 400 milyon TL ciro ile kapatacak

Üretimi tek çatı altında toplamayı planlayan Ermetal Şirketler Grubu, 2016'yı 400 milyon lira ciro ile kapatacak. Şirket gelecek yılki olumsuz tabloya rağmengenel planlarını değiştirmeyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - Ermetal, Erkalıp, Plasmot, Bürosit ve Ergıda olmak üzere toplam 5 firmayı bünyesinde bulunduran Ermetal Şirketler Grubu, yılı yüzde 10 büyüme ile kapatarak, 400 milyon TL’lik ciroya ulaştı. 

Ermetal Şirketler Grubu CEO’su Yesari Süalp, yılı yüzde 10 büyüme ile kapattıklarını ifade ederek, “Otomotiv firması grubun amiral gemisi. 2016’da 400 milyon TL’lik ciroya ulaştık. 2017’de de otomotiv kaynaklı yüzde 10 büyüme hedefliyoruz. Ayrıca, TEKNOSAB’da yer almayı planlıyoruz” dedi.

Erkalıp olarak 2017’de yurtiçinde yeni bir proje olmaması nedeniyle yurtdışı bağlantılarına ağırlık verdiklerini belirten Süalp, yılın ilk çeyreği itibariyle 2017’nin tüm iş hacmini netleştirebileceklerini dile getirerek, “2017’nin 6-7 aylık kısmını doldurduk” dedi.

Yesari Süalp, Ermetal Otomotiv olarak da bu yıl yüzde 10-11 seviyesinde büyüme yakaladıklarını ifade ederek, “2017’de de yüzde 10-12 civarında büyüme hedefliyoruz. Ancak kasım ayı sonunda yapılan ÖTV artışının önümüzdeki yılın Türkiye iç pazar satışlarına olumsuz etki yapması bekleniyor. İç pazar satışlarındaki düşüşün yüzde 10-15 seviyelerinde olacağı öngörülüyor. Buna rağmen firma olarak genel planlarımızı çok fazla değiştirmeyeceğiz.” dedi.

Bu yıl Ar-Ge’ye 7 milyon TL’lik bütçe ayırdıklarını belirten Süalp, yeni bir pres hattı yatırımı için de fizibilite çalışmaları yürüttüklerini sözlerine ekledi.