ERP'nin liderleri belli oldu

Gartner araştırma kuruluşu, pazarı değerlendirerek dünyada ERP'nin liderleri seçti. Buna göre, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünyada ERP alanındaki lider yazılımlar IFS ve SAP oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gartner araştırma kuruluşu ERP yazılımlarını teknoloji, uzmanlık, müşteri referansları, fonksiyonalite, vizyon gibi birçok farklı kritere göre değerlendiriyor ve ciro bağımsız olarak puanlıyor. Daha sonra ERP pazarının global oyuncularını Magic Quadrant denilen tabloya yerleştiriyor. Bu tablonun en prestijli alanı 'Liderler' bölümüne ise bu yıl yine sadece IFS ve SAP girebildi. 

IFS Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ergin Öztürk, dünya genelinde 60 ülkede 80 ofiste faaliyet gösteren IFS'nin vizyoner bir şirket olduğuna işaret ederek, "IFS global alanda ve ülkemizde hızla büyüyor. Klasik yazılımların aksine son derece modern teknolojik altyapıya sahip, esnek ve kolay bir ürün. Bu nedenle büyümek ve değişikliğe kolay adapte olmak isteyen müşteriler için önemli bir seçenek. Global ve yerel müşterilerimizin memnuniyeti bizim için çok önemli" dedi. 
 
IFS'nin dünyada 1 milyona yakın kullanıcıya ulaştığını anlatan Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: 
 
"Türkiye'de son 3  yıldır ortalama yılda yüzde 30 büyüyoruz. 2015'te de aynı şekilde yüzde 30'luk büyüme hedefliyoruz. Şu anda 200'ü aşkın müşteri ile Türkiye'de en yaygın kullanılan ikinci global ERP yazılımı olduk." 
 
1983 yılında İsveç'te kurulan IFS dünya genelinde 3 binden fazla firmaya hizmet veriyor. 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir
ERP