Espor'a 30 milyon TL yatırım yapacak

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Önümüzdeki 5 yıl içinde Espor pazarına 30 milyon TL yatırım yapacağız" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sibel SANCAKLI

BAUSuperMassive eSports ile iş ortaklığı yapan Vodafone Freezone "Vodafone FreeZone 5'te 5" oyun paketlerini tanıttı. BAUSuperMassive eSports Kurucu Ortağı Hakan Baş, Espor Yorumcusu Kaan Kural ve BAUSuperMassive eSports oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, "Önümüzdeki 5 yıl içinde Espor pazarına 30 milyon TL yatırım yapacağız" dedi.

Oyuncuların ihtiyaç ve ilgi alanlarına göre GSM ve GSM dışı teklifl erden oluşan 'Vodafone FreeZone 5' paketi, internetten yemeyen Youtube paketi, oyunlar esnasında satın alımları kolaylaştıracak ininal sanal kartında 10 TL hediye, Hepsiburada.com'dan oyun ekipmanları için yüzde 25'e varan indirim, Bau SuperMassive e-spor ürünlerine yüzde 50 indirim ve BAUSuperMassive oyuncularıyla oyun oynama ve koçluk alma özelliğiyle 5 imkanı içinde barındırıyor.

Aksoy, "Espor ülkemizde yeni bir kavram gibi dursa da, taraftarlık bilinci oluşmuş, takipçilerinin takım ve marka bağlılığının çok güçlü olduğu bir alan" şeklinde konuştu.

"Espor pazarının iş hacmi 1 milyar dolara yaklaştı"

Espor Yorumcusu Kaan Kural, dijital oyunların sadece bireysel olarak değil bambaşka bir ekosistem sunduğunu aynı zamanda bu organizasyonu yapmak kadar izlemenin de bir ekosistem yarattığını söyledi. Kural, "Türkiye'de oyuncu kitlesinin 33 milyon, maddi genişliğin ise 1 milyar dolar olduğu söyleniyor, ama bunun hızla arttığını her geçen gün gözlemliyor ve ölçümlüyoruz" diye konuştu.

BAUSuperMassive eSports Kurucu Ortağı Hakan Baş ise "Geleneksel görüşün aksine, kaybedildiği varsayılan sosyalleşme ve insanlar arası iletişim, espor ekosistemi sayesinde modern çağa uygun bir şekilde evrilmekte. Bugün ülkemizde bir oyun finali için 15 bin bilet 2 saat içinde tüketiliyor. 2024'te Espor'un olimpiyatlarda olması bekleniyor" dedi.