Evani, hizmet bölgesini genişletecek

Yatırımlarını 2015 yılında Evani Kütahya Seramik ve Porselen mağazaları üzerine yapacaklarını aktaran Emin Akdeniz, İstanbul'un her iki yakasında da iki yeni mağaza ile hizmet alanlarını genişleteceklerini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL

İSTANBUL - Sektörü takip eden tüm firmalar gibi 2013 yılında aldıkları kararların başında yatırım yapmanın geldiğini anlatan Fatih İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akdeniz, firmanın ivmesinin her geçen gün katlanarak yukarıya çıktığını, amiral gemi misyonunu yükledikleri Kütahya Seramik firmasıyla birlikte yaşadıklarını aktardı. 2013 yılında mağazalaşma kararlarının netleştiğini söyleyen Akdeniz, "Mağazalaşma konusunda 10 milyon TL civarında ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Ömüzdeki yıl da Ar-Ge çalışmaları ile inşaat sektörüne yeni soluk getirecek projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi. 2014 yılında kurumsallaşma süreci ile birlikte yüzde 55 gibi ciddi bir büyüme yüzdesi yakaladıklarını sözlerine ekleyen Akdeniz, bu büyümeyle birlikte sektördeki ciddi firmalarla yarışır durumuna geldiklerini, hizmet verdikleri ve ürün tedariği yaptıkları iş ortaklarının da şirketin tüm yapısına olumlu yansımalar getirdiğini kaydetti. Evani Kütahya Seramik ve Porselen mağazalarının sayısını arttıracakları bilgisini veren Akdeniz, "Distrübitörlüğünü yaptığımız markalar ve yeni çözüm ortakları ile görüşmelerimiz devam ediyor. 2015 yılında biri İstanbul Avrupa yakası Etiler bölgesinde, diğeri ise İstanbul Anadolu yakasında olmak üzere Evani Kütahya Seramik ve Porselen mağazalarımızı hayata geçirerek hizmet bölgemizi genişletmeyi hedefliyoruz. Ayrıca konut üretiminde kentsel dönüşümün yoğun olduğu bölgelerden birinde bin 300 konutluk projemiz hazır, son eksikliklerin tamamlanmasından sonra lansmanını gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu. 

'2015'te ciromuzu 70 milyon TL civarına çıkarmayı hedefliyoruz'

Fatih İnşaat'ı 1987 yılında iki kardeş olarak kurduklarına değinen Akdeniz, şirketin bugün sektörün en önde gelen markaları arasına girdiğini vurguladı. Bunun en güzel örneğini geçtiğimiz günlerde mağazaları arasına yeni kattıkları Büyükçekmece Evani Kütahya Seramik ve Porselen Mağazamızı olduğunu açıklayan Akdeniz, "Evani mağazasının en önemli özelliği Dünyada ve Türkiyede lider olan firmaları bünyesinde bulundurmasıdır. Modern konsepti, çocuk kulübü, kafetaryası gibi detayları firmamızın sektöre bakış açısının somut örneğidir" diye konuştu. Evani bünyesinde deneyimli, genç, sektörü iyi analiz eden ve tamamen çözüm odaklı hizmeti özümsemiş 60 profesyonel ekip ile faaliyetlerine devam ettiklerini açıklayan Akdeniz, ticaretin şeklinin ve kurallarının değiştikçe firmalarının kalitesinin de güven veren yanının ön plana çıktığının altını çizdi. İnşaat sektöründe de 200 kişilik ciddi bir ekip ile konut üretimi konusunda projesi devam eden Feza Park evlerinin hayata geçirildiği bilgisini veren Akdeniz, "Yıllık ciromuzu 2015 yılında 50 milyon TL civarından 70 milyon TL civarına çıkarmayı hedeflemekteyiz" dedi. 

'Sıkıntılar aşılırsa, 2015 yılında sektör hız kesmeden devam eder'

İnşaat sektörünün 2014 yılında ciddi bir gelişmeye sahne olduğunu, ekonomide lokomotif rolünü üstlendiğini ve hükümetin açıkladığı projelerle 2015 yılında hız kesmeyeceğini düşündüklerini sözlerine ekleyen Emin Akdeniz, "Bölgede yaşanan sıkıntıların aşılmasıyla içinde bulunduğumuz aya yansıyan hız kaybının ileriki dönemlerde düzeleceğini ön görmekteyiz" dedi. Sektörde yaşanan en büyük sorunun ise konut üretimindeki hıza hazırlıksız yakalanan üretici firmaların temin konusunda yaşadıkları sıkıntılar olduğunu işaret eden Akdeniz, bu soruna karşılık çözümün ise üretici firmaların, büyüyen pazarın ihtiyaçları doğrultusunda yatırım yapmalarından geçtiğini kaydetti. Ayrıca sektördeki firmaların atladığı en trajik konunun ise inşaatta kullanılan ürünlerin sağlam ve Avrupa standartlarına uygun olması gerektiği hususu olarak dile getiren Akdeniz, "Bizim işimiz konut üretmek. Sağlam olmayan konutlarla alakalı geçmişte çok acı deneyimlerimiz varken kaliteyi ön planda tutmayan üreticilerin çokluğu, yaşanması muhtemel konular ile alakalı bizleri korkutuyor. Gelecek dönemde teknolojinin her alanda olduğu gibi bu sektöre şimdikinden daha çok hakim olacağı kanaatindeyim. Bizde bu doğrultuda ilerliyoruz" şeklinde konuştu. 

Bu konularda ilginizi çekebilir