Eyvit, ‘Piramit’i global marka yapma hedefinde
Eyvit Seramik, 'Piramit' markasıyla dünya çapında marka olmayı hedefliyor.
Dilek FİDAN
KAYSERİ - Vitrifiye sektöründe faaliyet gösteren Eyvit Seramik, sektörün ihtiyaçları ve eğilimleri doğrultusunda kendisini sürekli yenileyerek müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Piramit markasıyla yaptıkları vitrifiye ürün ve banyo mekanları üretimleri ile banyolarda farklılıklar yaratmaya çalışan Eyvit Seramik, sektörde tercih edilir markalar arasında yerini korumaya çalışıyor. Firma ,ihracatın yüzde 80 'lik kısmını Ortadoğu ülkelerine yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.
Dünyada değişen moda trendlerini, insanların istek ve ihtiyaçlarını doğru tespit ederek yaşanabilir çözümcü banyo mekanlarını oluşturduklarını söyleyen Eyvit Seramik Dış Ticaret ve Pazarlama Müdürü Veysel Akdeniz,'' Yenilikçiliği ilke edinen firmamız çeyrek asıra yakın süredir ilk günkü heyecanla yeni banyolar ve vitrifiye ürünleri tasarlamaya devam ediyor. Üretimlerimizi toplamda 30 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştiriyoruz. Eyvit Seramik olarak sektörümüzde tercih edilen markalar arasında yerimizi almayı başardık'' diye konuştu. Akdeniz, ''Çevreye karşı duyarlı, şık, zarif, albenili ürünler üreterek müşterilerin beğenisine sunuyoruz.Üretim gücümüzü teknoloji ve tasarımlarımızla birleştirerek ihracatımızı da her geçen gün artırmaya devam ediyoruz. Eyvit seramik olarak 30 farklı ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Aktif olarak ihracat rotamız ise Yemen,Suudi Arabistan,Irak,Cezayir,Kosova,Makedonya,Fas,Bulgaristan,Arnavutluk,Gürcistan gibi ülkeler ''diye bilgi verdi.
Eyvit Seramik olarak bünyesinde bulunan Piramit markasını dünya çapında marka haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Akdeniz,''Firma olarak Ar-Ge çalışmalarına önem veriyoruz. Sektörümüzde yeni modeller, yeni makinalar olmazsa olmazlarımız arasındadır. Bizler de piyasayı düzenli bir şekilde takip ederek yeni model ve tasarımları gün yüzüne çıkarmak için çalışıyoruz. 2015 yılında yurt içindeki siyasi belirsizlik ekonomiyi sekteye uğrattı ve ticari faaliyetler de çok fazla durgunluk yaşandı" diye konuşan Akdeniz, "Rusya ve Ortadoğuda'ki savaş ve belirsizlik ortamında ülke olarak sıkıntıya uğradık. İhracatımızın yüzde 80 'nini Ortadoğu ülkelerine yaparak karşılıyoruz fakat yaşanan bu savaş ortamı nedeniyle ihracatımız da yavaşlama oldu'' diye ifade etti.
Sektörde yetişmiş kalifiyeli eleman bulamadıklarını söyleyerek sektörün sorunlarını dile getiren Akdeniz şunları ifade etti; ''İşçi problemi bizim için büyük sorun. Enerji gideri ise maliyetimizin neredeyse yüzde 70 civarında. Devletin sanayilere istihdam ve enerji konusunda destek vermesi gerektiğini düşünüyoruz" diyen Akdeniz,Kayseri 'de nakliye konusunda sorun yaşadıklarını sözlerine ekledi.