Fenerbahçeliler 1 milyon üye için telefona sarıldı!

AloTech şirketinin geliştirdiği bulut tabanlı çağrı merkezi teknolojisi sayesinde taraftarları tek tek arayan Başkan Yıldırım ve futbolcular Volkan Demirel, Bekir Gür, Dirk Kuyt, Diego Ribas ve Alper Potuk “Hedef 1 Milyon Üye” projesine katkıda bulundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

“Hedef 1 Milyon Üye” projesini hayata geçiren Fenerbahçe, yaptığı altyapı yatırımıyla hedefe daha hızlı ulaşmayı planlıyor. Fenerbahçe Spor Kulübü, kulübe kazandırılması hedeflenen 1 milyon üyeye tek tek telefonla ulaşacak. Geleneksel çağrı merkezi çözümleri ile gerçekleştirilemeyecek kadar geniş kapsamlı bir kitleye doğrudan ulaşması gereken kulüp, çağrı merkezi hizmetlerini “bulut ortamına” taşıyarak aramaların çok daha hızlı ve düşük maliyetle yapılmasını sağlayan AloTech şirketinin altyapısını kullanmaya başladı.

Kurulumu yalnızca üç gün süren AloTech Dialer altyapısını ilk kullananlar Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’nin yıldız futbolcuları Volkan Demirel, Bekir Gür, Dirk Kuyt, Diego Ribas, Alper Potuk ve takım menajeri Hasan Çetinkaya oldu. Operatörler tarafından aranan taraftarlar, telefonun diğer ucunda Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve hayranı oldukları futbolcuların olduğunu anladıklarında şaşkınlıklarını gizleyemediler. AloTech altyapısıyla taraftar aramalarına devam eden Fenerbahçe şimdiden iyi sonuçlar almaya başladı.

Ödüllü AloTech teknolojisi nasıl çalışıyor?

2007 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde kurulan AloTech, kendi geliştirdiği ve dünyada sayılı örneği olan “Bulut Çağrı Teknolojisi” ile TÜBİTAK ve KOSGEB tarafından ulusal Ar-Ge destek kapsamında destekleniyor. Şirketin ürettiği bu teknoloji kurumlardaki çağrı merkezi süreçlerini basitleştiriyor ve maliyetleri düşürüyor. Kurumlar, Bulut Çağrı Teknolojisi’ni kullanarak gelen-giden çağrı adet ve sürelerini ve kurumlarına açılan telefonların cevaplanma oranlarını web tabanlı bir platform üzerinden anbean takip edebiliyor. Aranacak numaralar sisteme yüklendiğinde, sistem aramaları kendisi gerçekleştiriyor ve yanıt vermeyen çağrıları çağrı merkezine yönlendirmeyerek çağrı merkezi çalışanlarının çok daha hızlı ve verimli çalışmalarını sağlıyor.

AloTech, Birleşik Krallık Ticaret ve Yatırım Odası (UK Trade & Investment) tarafından düzenlenen GREAT Startup Yarışması’nda “Anadolu’nun Teknoloji Girişimi” ödülüne layık görüldü. AloTech CEO’su Cenk Soyak, sistemin çalışma esasları hakkında şunları söylüyor: “Fenerbahçe Spor Kulübü 1 milyon üye kazanmak gibi yenilikçi ve iddialı bir hedef belirledi. Geleneksel bir çağrı merkezi hizmetiyle bu kadar geniş bir kitleyi tek tek aramak gerek maliyet gerekse verimlilik açısından imkânsıza yakındır. AloTech olarak bu süreci çok daha basit bir hale getirecek bir altyapıyı Fenerbahçe Spor Kulübü’ne temin ettik. Sistemi kurmak için donanım ve yazılım gibi yüklü dış kaynak yatırımlarına gerek duyulmuyor. Yalnızca birkaç gün içerisinde bu sistemi tesis edebiliyoruz. ‘Kullandığın kadar öde’ ilkesi sayesinde maliyet açısından da çok avantajlı.”

Bu konularda ilginizi çekebilir