Ferrari California T, Türkiye'de tanıtıldı

Fer Mas Şirket Müdürü Albayrak, 2013 yılında Türkiye'de 23 adet Ferrari satışı gerçekleştiğini ve 2014'de de 20 veya üzerinde bir satış performansıyla tamamlamayı planladıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  -  Ferrari'nin yeni modeli California T, Tofaş'ın çatı kuruluşu Fer Mas tarafından Türkiye'de otomobilseverlerin beğenisine sunuldu.  

Fer Mas Şirket Müdürü Ferhat Albayrak'ın ev sahipliğinde Rahmi M. Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen California T'nin tanıtımına Ferrari Doğu Avrupa Pazarlama Müdürü Charles Antoine Geneste de katıldı. 

Ferrari California T'nin Rahmi Koç Müzesi'nde gerçekleştirilen basın tanıtımında konuşan Fer Mas Şirket Müdürü Albayrak, Ferrari'nin yeni bir modelini daha Türkiye pazarı ile buluşturdukları için son derece mutlu olduklarını belirterek, şunları ifade etti: 

"Ferrari son iki yıldır 'Dünyanın En Güçlü Markası' seçiliyor, Bu uzun yıllardır markaya ve ürünlere yapılan ciddi yatırımın bir sonucu.  Diğer taraftan Ferrari geçtiğimiz yıl markasının ayrıcalıklı konumunu korumak adına üretim hacmini sınırlama stratejisini hayata geçirdi. Her ne kadar satış adetleri düşse de, ciro ve karlılıktaki artış bu stratejinin doğruluğunu ve markanın değerini ortaya koyuyor. California T modeli de, geçmişi 1950'li yıllardaki Ferrari 250 GT'ye kadar uzanan, performansı, Ferrari ruhu ve elbette tasarımıyla Ferrari tarihinin yapıtaşı niteliğindeki modellerden biri." 

 California T'nin  uzun yıllar sonra  yeniden turbo motor kullanmaya başlandığı ilk model olarak ayrıcalıklı olduğunun altını çizen Albayrak,   "Ferrari tarihinde daha önce sadece 3 modelde turbo motor kullanılmış durumda. Her süper modelden sonra daha iyisini tasarlayabilmek elbette ki kolay değil. Ancak Ferrari bu alana çok büyük yatırım yaprak kendini sürekli geliştiriyor.  Araç iç mekan tasarımı, kullanılan malzemeler ve açılır-kapanır tavanıyla seçkin bir sürüş konforu sağlarken, 8 silindirli 560 HP güç üreten turbo motoruyla da kategorisinin en yüksek performans değerleri ile benzersiz bir yakıt verimliliği sunuyor. 468 bin avroluk liste fiyatıyla pazara sunmaya hazırlandığımız California T'nin Türkiye'deki satışlarımıza ciddi katkı sağlayacağı inancındayız" diye konuştu. 

Ferhat Albayrak, 2013 yılında Türkiye'de 23 adet Ferrari satışı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, hedeflerini Ferrari'nin stratejisiyle paralel belirlediklerini kaydetti. 

Albayrak,  Ferrari'nin satışlarını 7 bin adetle sınırladığı bir dünya pazarında, Fer Mas'ın da  Türkiye gibi vergi oranlarının yüksek olduğu bir pazarda satışlarını aynı seviyelerde tutmayı ve pazardaki mevcut varlığını sürdürmeyi planladıklarını belirterek, hedeflerinin 2014 yılını 2013 yılna paralel olarak 20 veya üzerinde bir satış performansıyla tamamlamak olduğunu bildirdi.  

 Bu yılın ilk  4 ayında müşterilere 5 adet araç teslim ettiklerini  bu ay da 3 teslimat yapmayı planladıklarını vurgulayan Albayrak, ilk 6 ay sonunda 10 araca ulaşabileceklerini kaydetti. 

Ferrari Doğu Avrupa Pazarlama Müdürü Geneste ise Fer Mas'ın Ferrari'nin ruhunu İstanbul'da en iyi şekilde yansıttığını belirtti. 

Geneste, Ferrari California T'nin birçok yeni teknolojik özelliğe sahip olduğunu ifade etti. 

 Ferrari'nin yeni modeli 468 bin eurodan başlayan fiyatlarla satılacak 

Ferrari'nin temmuz ayında Türkiye'de teslimatına başlanacak olan yeni modeli California T, V8 turbo motora sahip. Yüzde 15 oranında yakıt tasarrufu sağlayan araç, yüzde 49'a varan tork artışına sahip. Araç, 0'dan 100 kilometre hızlanmasını 3,6 saniye'de gerçekleştiriyor. Aracın iç mekanı, bagaj bölmesiyle arka koltuklar arasındaki açıklık sayesinde, araç sahiplerinin tavan kapalı halde iken dahi bagaj kapasitesinden en verimli şekilde faydalanabilme imkanı sunuyor.  

California T'de maksimum viraj hızlanmasını elde edebilmek amacıyla en son nesil F1-Trac çekiş kontrol sistemi kullanılıyor. Ferrari California T'nin karbon-seramik fren sistemi de, yeni kompozit disk ve balatalar ile yüksek performans sağlıyor. Frenler, sadece 34 metrelik 100-0 km/s frenleme mesafesi sağlamak için, yüksek performanslı ABS'yi kontrol eden ESP 8.0 ile entegre çalışıyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir