FİBA CP, 3-4 AVM satın alacak

Fiba CP Türkiye ve yurtdışında AVM'ler satın alacağını duyurdu. Şirket yurt dışı yatırımını Doğu ve Güney Avrupa'da yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Fiba Grubu bünyesinde gayrimenkul alanında faaliyet gösteren Fiba Commercial Properties'in (Fiba CP) CEO'su Yurdaer Kahraman, AVM yatırımları ile büyümeyi planladıklarını; bu kapsamda önümüzdeki yıl Türkiye ve yurtdışında 3-4 AVM satın alacaklarını söyledi.

Perakende Günleri'nde konuşan Kahraman, mevcut durumda 1 milyar doların üzerinde portföy büyüklüğüne sahip olan Fiba CP'nin yatırım için takip ettiği projeler olduğunu belirterek; Türkiye'de İstanbul ve Anadolu'da, yurtdışında ise Doğu ve Güney Avrupa'da AVM yatırımı yapacaklarını söyledi.

Kahraman, Balkan ülkeleri, Çek Cumhuriyeti, Polonya'nın yanı sıra İtalya'yı da yatırım için değerlendirebileceklerini söyledi.

Yatırımların büyüklüğü ile ilgili olarak ise Kahraman, "AVM yatırımları projeye göre ortalama 30 milyon dolar ile 100 milyon dolar arasında oluyor. Ürüne bakarız; ürün doğruysa ve sürdürülebilirse bu rakamın üzerindeyse de almıyoruz demeyiz. AVM'lere yatırım iştahımız var. 3-4 AVM istiyoruz" diye konuştu.

Şirket GYO'ya dönüşebilir

Kahraman, yatırımları özkaynak ve farklı bankalardan kredilerle finanse edeceklerini bildirdi.

AVM yatırımlarından ileride satışın yanı sıra halka arz yoluyla da çıkabileceklerini belirten Kahraman; şirketin GYO'ya dönüştürülmesini de değerlendirebileceklerini söyledi.

Fiba CP'nin mevcut durumda Türkiye'nin yanı sıra Çin, Romanya ve Moldova'da yatırımları bulunuyor.