Fimaks, Güney Amerika’dan sonra Orta Amerika’yı da fethetti

Karacabey’deki fabrikasının yanı sıra, geçen yıl Mustafakemalpaşa OSB’deki fabrikasında da üretime başlayan Fimaks, bu yıl ihracatta da atak yaparak, 75 olan ülke sayısını 90’a çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ / BURSA 

Karacabey’deki fabrikasının yanı sıra, geçen yıl Mustafakemalpaşa OSB’deki fabrikasında da üretime başlayan Fimaks, bu yıl ihracatta da atak yaparak, 75 olan ülke sayısını 90’a çıkardı. Güney Amerika’nın tümüne ürün gönderen Fimaks, bu yıl ihracat listesine 4 yeni Orta Amerika ülkesini dahil etti. 

Fimaks Yönetim Kurulu Üyesi Atalay Çetin, bu yıl ihracata odaklandıklarını belirtti. Ağırlıklı olarak Güney Amerika pazarına ihracat yaptıklarını anlatan Çetin, şunları söyledi: “ Güney ve Orta Amerika ülkelerine yem karma ve silaj makinesi satışlarımız bulunuyor. Bu 2 makinede pazar liderliğimizi halen koruyoruz. Yem karma makinesi ürün grubunda Uruguay, Venezuela ve Bolivya’da pazar lideriyiz.” Çetin, “TÜBİTAK ve KOSGEB destekli projelerle de mısır silaj makineleri, yem karma makineleri, ot silaj makineleri ve gübre römorkları başta olmak üzere, sıvı gübre tankları, diskli çayır biçme makineleri, namlu yapma makineleri, balya açma makineleri, balya parçalama makineleri, silaj kepçeleri, süpürge, sebze mibzeri ve forklift üretimleri gerçekleştiriyoruz” diye konuştu. Tarımsal işletmelerde kullanılan iş makinelerinin üretimine yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Çelik, "Hedefimiz her yıl yeni bir proje ile sektörü güncel teknolojik ürünlerle donatmak” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir