Finansal veriler de artık 'bulut'ta

Bulut tabanlı e-fatura hizmeti veren site Paraşüt, Silikon Vadisi’nden aldığı 225 milyon dolar büyüklüğündeki girişim sermayesi fonu olan Ribbit Capital'dan aldığı yatırımla Türkiye'nin ilk kurumsal teknoloji (B2B) yatırımı alan şirketi oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İlk olarak50 milyon dolar büyüklüğünde Hollanda merkezli girişim sermayesi şirketi Revo Capital’den yatırım alan Paraşüt, bulut tabanlı fatura yönetim hizmeti veren bir site. 225 milyon dolar büyüklüğündeki girişim sermayesi  fonu olan Ribbit Capital'den yatırım alan Paraşüt, Türkiye’nin Silikon Vadisi'nden yatırım çeken ilk kurumsal teknoloji (B2B) şirketi oldu.

Paraşüt kullanıcıları, Kasım ayında sunulmaya başlayan online tahsilat hizmeti ile fatura kesiminden tahsilata kadar olan tüm süreci tek bir noktadan yönetmeye başladı. Sabit ve yalın komisyon oranları ile sunulan ve herhangi bir teknik çalışma gerektirmeyen online tahsilat hizmetini kullanmak için uygulamaya üye olmak yeterli.

 e-Fatura hizmeti de sunacak

Ocak ayından itibaren Paraşüt, işletmelere e-Fatura hizmetini de sunmaya başlayacak.  e-Fatura hizmeti işletmelere hem maliyet hem de operasyonel yükü hafifletmesi açısından çok büyük avantajlar sunacak. e-Fatura hizmeti ile fatura yazdırma, kurye ile gönderme, takip süreci bitecek. Kısa sürede oluşturulan bir fatura, bir tıkla anında alıcısına ulaşarak tahsilatları hızlandıracak.

İşletmeler için bir finansal kontrol paneli niteliği taşıyan uygulama fatura ve ödeme planı oluşturma, tahsilat ve ödeme takibi, ödenmesi gereken KDV, nakit akışı, şirket harcamaları, satış ve alışlardaki büyüme eğilimi gibi bilgi ve gereksinimleri gerçek zamanlı tek elden yanıtlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir