Garanti Bankası'nın Genel Müdürü değişiyor

Garanti-BBVA ortaklığında hisse devri süreci resmen tamamlanırken, Genel Müdür değişikliği de resmen duyuruldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğuş Holding’in sahip olduğu yüzde 14,89 oranındaki Garanti Bankası hissesinin daha Banco Bilbao Vizcaya Argentaria’ya (BBVA) devri resmen tamamlandı.

Hisse devriyle birlikte BBVA’nın Garanti’deki payı yüzde 39,9 olurken, Doğuş Holding’in payı ise yüzde 10 oldu.

Garanti ve BBVA arasında imzalanan Ortaklık Anlaşması doğrultusunda, yeni dönemde Garanti’nin Yönetim Kurulu’nda Genel Müdür dahil olmak üzere 10 kişi yer almaya devam edecek. 

10 üyenin 7’si BBVA, 2’si Doğuş Grubu tarafından belirlenecek. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanacak 10. üye ise taraflarca belirlenecek adaylar arasından seçilecek.

Genel Müdür değişiyor

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Nisan 2000’den bu yana sürdürdüğü görevini, 2 Eylül 2015 tarihi itibarıyla, bankada 1999’dan bu yana Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Fuat Erbil’e devredecek. Ergun Özen, yeni dönemde Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olurken, Ferit F. Şahenk Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek. 

Hisse devrinin tamamlanması ve görev değişikliği, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco González, Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ve Garanti Bankası Yeni Genel Müdürü Fuat Erbil’in katıldığı basın toplantısıyla duyuruldu. 

Şahenk: Garanti bir dünya oyuncusu

Toplantıda konuşan Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, “Garanti’nin bir dünya oyuncusu olduğunu görmek gurur verici. Türkiye ekonomisinin temel yapı taşlarından biri olan Garanti, uyumlu ve karşılıklı değer üretmeye odaklı bu birliktelikle yoluna devam edecek. 15 yıldır Genel Müdürlük görevini başarıyla sürdüren Ergun Özen’e gönülden teşekkür ediyor, Fuat Erbil’in de bayrağı başarıyla taşıyacağına inanıyorum.” dedi.

González: Türkiye’nin en iyi bankası Garanti

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Francisco González “Bugün, BBVA’nın tarihi için çok önemli bir gün. BBVA olarak ortaklarımızla 4 yıldır sürdürdüğümüz kusursuz ilişkilere paralel, Türkiye’nin en iyi bankası Garanti’nin büyük hissedarı olduk.” dedi.

Özen: Tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum

2 Eylül 2015 itibarıyla Genel Müdürlük görevini devredecek olan Ergun Özen, “Söz konusu hisse devri, ülke ekonomisine, bankacılık sektörüne ve Garanti’ye olan güvenin sonucu... Geriye dönüp bakınca, nasıl bir yol kat ettiğimizi görmenin, bizi yüreklendiren dev bir ekiple bu yolda yürümenin yarattığı güvenin paha biçilmez olduğunu görüyorum. Yöneticiliğim süresince yaşadığım profesyonel yaklaşımın, güvenilmenin ve tüm sorumluluğu üstlenmenin ayrıcalığını, Fuat’ın da deneyimlemesi en büyük dileğim. Tüm yol arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi. 

Erbil: Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz

Fuat Erbil ise “Uzun yıllar omuz omuza çalıştığım Ergun Özen’in liderliğinde yaşadığımız bankacılık serüveni, bize eşsiz bir deneyim kazandırdı. Ergun Bey’den devraldığımız bu emaneti başarıyla yarınlara taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.