‘Garantili Usta Sistemi’ ile bir ilke imza atıyor

Usta Kulübü'nde 55 bin kişiye ulaşan Kalekim, Garantili Usta Sistemi için 2 bin 500 kişi seçti. 65 ilde başlayacak olan proje ile şirket, 5 bin ustaya ulaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kale Grubu şirketlerinden Kalekim’in Genel Müdürü Altuğ Akbaş, Garantili Usta Sistemi’ni başlatarak sektöre önemli bir yenilik getirdiklerini söyledi. İnşaat sektörüne her türlü yapı kimyasalları üreten Kalekim’in bugünlere ustalarıyla geldiğini ve köylerde kahve kahve dolaşarak usta topladığını, şimdiye kadar Usta Kulübü’nde 55 bin kayıtlı ustaya ulaştıklarını belirten Akbaş, “Şimdi önemli bir faydayı paylaşmak istiyoruz. Garantili Usta Sistemi için bu ustalarımızın içinden 2 bin 500’ünü seçtik. Bu projeyi harekete geçirirken belli bir formda olması için model çalıştık, sonunda şekillendi. Garantili Usta Sistemi 65 ilde başlıyor. 5 yılda 5 bin ustaya ulaşacağız” dedi. Sistemin tüketiciye tamiratta garantili iş taahhüt ettiğini belirten Akbaş şöyle devam eti:“Kalekim’in ‘daima en iyisi’ diye bir mottosu vardır. Bütün sistemi üç kritik kelimeye bağladık; en iyi ürün, en iyi çözüm ve en iyi uygulama. Çok iyi seramik alırsınız, ustalığı kötüyse verim alamazsınız. Bu üçlemeyi uygulamayla taçlandırmak istedik ki sonuç daima en iyisi olsun. Sistem kent yaşamında, özellikle çalışanlar için önemli büyük kolaylık sağlayacak. Bir işi iş kerede ve en iyi şekilde yapmayı taahhüt ediyor. Zamansızlık sorunumuz var. Bunun yarattığı kaygılar 24 saat içinde 3 usta bakıyor var. Bir telefonla, internet üzerinden başvuruyla bu hizmeti alabileceksiniz. Özellikle uyulama kısmını önemsiyoruz. Yapılan şeyi tamir gerekebiliyor. Tamir etmek yapmaktan zordur. Maliyet üçe katlanıyor. Şimdi sisteme internet sitesinden veya telefonla başvurabilirsiniz. Size en yakın ve notu en yüksek üç usta yönlendiriliyor. Her üç usta kendi fiyat teklifl erini veriyor ve siz birini seçiyorsunuz. Böylece işinizi hem en uygun fiyata hem de sertifikalandırdığımız, güvendiğimiz bir ustaya yaptırmış oluyorsunuz.” 

Ürüne ajan katıyor 

Ustalar başka markaların ürünlerini de tamiratta kullanabiliyor. Ancak işin Kalekim’in garantisi altında olabilmesi için başka markaların yanında Kalekim ürünü kullanılması da gerekiyor. Ustaların işi tamamen başka markalarla yapması halinde garanti olmuyor. Ustanın kullanmadığı halde, ‘kullandım’ demesi de mümkün değil çünkü Kalekim ürün takibi yapıyor ve ayrıca ürünlerine ‘ajan’ katıyor. Yani 100 yıl sonra da olsa bir ürünün Kalekim olup olmadığını anlayabiliyor. Ayrıca işin doğru yapılıp yapılmadığı konusunda rastgele, ani denetimler de yapıyor. 

Sistemde ayrıca, müşteri memnuniyeti anketlerle ölçülüyor. Ustalara not veriliyor. Akbaş, ‘Garantili Usta Sistemi’nin, banyo, mutfak, balkon, teras gibi iç ve dış mekanlardaki tüm seramik uygulamalarını kapsadığını, Kalekim’in Milli Eğitim Bakanlığı ile gerçekleştirdiği ‘Seramik Uyum Kursu’ mezunu ustaların, Kalekim ürünlerini kullanarak yaptıkları uygulamalar garanti kapsamına aldığını söyledi. Şirket, yüzde 50'nin üzerinde pazar payı ile yapı kimyasalları sektöründe açık ara önde. Türkiye ve bölgesinde birinci, Avrupa’da ise 5’inci sırada bulunuyor. Toplam 7 fabrikası var. Yıllık toplam 700 bin ton yapı kimyasalı üretim kapasitesine sahip.

24 saat içinde 3 usta bakıyor

Kalekim İletişim Müşteri İlişkileri ve Pazar Araştırma Müdürü Ömer Küçük de “Sistem kuruldu, faaliyette. Ustalar 24 saat içinde müşteriye giderek keşif yapıyor, teklif sunuyor. Ustalar Kalekim’in eğitiminden geçtiler. Fiyat teklifl erinde özgürler. Garanti verdiğimiz ustalardan son iki yılda aldığımız şikayet sayısı 2’dir. Bu yıl hiç gelmedi. Kayıtlı 55 bin ustamız var. Eğitim verilmiş sertifikalı ustalar. Bu 2 bin 500 ustamız zaten bizim ustalarımızdı. Şimdi yetkili servise dönüşüyorlar. Müşteri bir ustayı seçince garanti sözleşmesi var ve tamirat için süre garantisi vardır. 2 yıl uygulama garantisi, 10 yıl ürün garantisi veriyoruz” dedi.