GE'nin Alstom'u satın almasına onay

Avrupa Birliği Komisyonu, General Electric'in Alstom'u satın almasını şartlı olarak onayladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, dünyanın en büyük şirketlerinden GE'nin, Fransız elektrik üretim şirketi Alstom'u satın almasının koşullu olarak onaylandığı bildirildi. 

Komisyon, satın almanın onaylanması için GE'ye Alstom'un gaz türbin üretim faaliyetlerini İtalyan Ansaldo şirketine devretmesi koşulunu koydu. 

Satın almanın, GE'yi ağır gaz türbin piyasalarında rakipsiz bırakacağından kaygı duyduğunu kaydeden Komisyon, birleşmenin termal elektrik üretiminde, şebeke ve yenilenebilir enerji alanlarında rekabete aykırı bir durum oluşturmayacağına karar verdi. 

AB Komisyonu'nun rekabetten sorumlu temsilcisi Margrethe Vestager, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa merkezli teknolojilerin yabancı yatırımcılar için cazip olduğunu belirterek, "Alstom'un ağır gaz türbin sektöründeki faaliyetlerinin Ansaldo'ya devri, Avrupa'daki işletmeleri ve tüketicileri güvende tutacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Vestager, gelişmiş ağır gaz türbin teknolojilerinin Avrupa'nın enerji teknolojileri modernizasyonunda ve enerji arz güvenliğinde önemli rol oynadığına dikkati çekti. 

Öte yandan, GE, 2014 yılı Nisan ayında Alstom'u satın almak için 13,5 milyar dolar teklif etmişti.