Gedik Yatırım, Gedik Trader'i hizmete sundu

Gedik Yatırım, Türkiye’nin yatırım platformu Gedik Trader ile bir ilke imza attı. Geliştirilen teknoloji ile Türkiye’nin herhangi bir yerindeki yatırımcının, İstanbul’dakiler kadar hızlı bir şekilde borsa verilerine ulaşabilmesi sağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sermaye piyasalarının gelişimi için önemli çalışmalar yapan Gedik Yatırım, Türkiye yatırım piyasaları için bir ilke daha imza attı.

Sürdürülebilir, şeffaf ve yenilikçi anlayışla çalışmalarını yürüten firma dileyen herkesin finans piyasalarına çok yüksek veri ve işlem hızıyla ulaşabileceği teknolojik uygulamayı hayata geçirdi. Türkiye’de ilk kez gerçek zamanlı kişiye özel yatırımcıların portföylerine göre al/sat ve portföy önerileri sunulabileceği Gedik Trader, yaklaşık bir yıllık bir süreçte tamamlanarak Türk yatırımcılarının hizmetine sunuldu.

Tüm Türkiye’den borsa verilerine kolay ve hızlı erişim

Kullanıcıların borsa verilerine çok kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayan Gedik Trader’da kullanılan teknoloji sayesinde, Türkiye’nin herhangi bir yerindeki yatırımcı, İstanbul’dakiler kadar hızlı bir şekilde borsa verilerine ulaşabiliyor.

Kullanıcılar; detaylı piyasa analizlerine, çok sayıda göstergeye ve gelişmiş grafiklere, internet aracılığıyla tüm cep telefonları veya farklı araçlardan inceleyebiliyor, işlem yapabiliyor. Gedik Trader üzerinden ister haftalık, ister aylık paketlerle borsa verisi satın alınabiliyor; satın alınan borsa verilerine, tüm mobil cihazlar ve web üzerinden, ek bir ücret ödemeden ulaşılabiliyor.

Appstore ya da Google play uygulama marketlerindeki ödeme sistemleri üzerinden isteyen herkes, "self servis" bir biçimde istediği veri paketine, istediği zaman abone olabiliyor ve piyasaları takip edebiliyor.

Yatırım piyasaları geniş kitlelere yayılacak

Gedik Trader uygulamasıyla, borsa ve yatırım piyasalarını geniş kitlelere yaymayı amaçladıklarını anlatan Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Onur Topaç, "Mobil ve internet dünyasındaki gelişmelere paralel olarak, artık çok kolay ön yüzlerle, hızlı ve kolay erişilebilir verilerle, daha çok sayıda yatırımcının finans piyasalarını takip etmesi mümkün oldu. Türkiye’de ilk kez böyle bir yatırım platformunu hayata geçirdiğimiz için mutluyuz" dedi.

Gedik Trader altyapısında kullanılan teknolojinin dünyada, özellikle ABD piyasalarındaki en büyük perakende aracı kurumlar tarafından kullanıldığına dikkat çeken Onur Topaç, Gedik Trader ile 100 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti ve uygulamanın sürekli kendini geliştireceğini de sözlerine ekledi.

Kesintisiz ve hızla veri iletimi sağlanıyor

Gedik Trader uygulamasının ilk sürümünün 3 ayda, yatırımcılara kolaylıklar sağlayan özelliklerinin eklenmesinin ise bir yıllık bir süreçte tamamlandığını açıklayan Onur Topaç, Gedik Trader ile yatırımcıların, bulundukları her yerden hızla hisse ve VİOP işlemleri yapabilir, pozisyon takibi, anlık kar zarar takibi yapabildiklerini belirtti. Topaç, yatırımcıların hesaplarındaki önemli gelişmelerden ve emir gerçekleşmeler ile ilgili bildirim mesajlarıyla anında haberdar olabildiklerini de vurguladı.

"Ümidimiz sermaye piyasalarımızın daha da gelişmesi"

Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık da, "Bu bağlamda da teknolojiye ayrı bir önem verdik. Vizyonumuz sonucunda teknolojiyi yatırımcıların finansal ve sermaye piyasalarına daha kolay, daha hızlı ve daha rahat bir şekilde ulaşmalarını sağlayacak Gedik Trader’ın geliştirilmesinde kullandık. Ümidimiz Gedik Trader sayesinde daha fazla yatırımcının sermaye piyasalarına ulaşımının sağlanması ve böylelikle sermaye piyasalarımızın daha da gelişmesidir" ifadelerini kullandı.

Borsa verilerine her yerden ulaşmanın önemini anlattı

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, Yatırım kuruluşlarının yaptıkları her yenilik Borsa İstanbul’u da desteklediğini ve memnun ettiğini söyledi. Borsadaki verilere internet üzerinden her yerden ulaşmak ve işlemleri eksiksiz halletmenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Duman, Gedik Yatırım’ın sermaye piyasaları için hizmete aldığı yeni teknolojik uygulamalar için teşekkür etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir