Global Yatırım Holding ana iş kollarına odaklanacak

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, grubun yeni stratejisi doğrultusunda sadece bölgesel ve global ölçekte ana iş kollarına odaklanarak, temiz enerji ve altyapı yatırımlarına öncelik vereceğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Global Yatırım Holding (GYH) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, ilk altı aylık sonuçların ardından açıklamalarda bulundu.

Kutman, "Grup, bundan böyle yeni stratejisi doğrultusunda sadece bölgesel ve global ölçekte ana iş kollarına odaklanarak özellikle temiz enerji ve altyapı alanlarında yatırımlara öncelik verecektir" dedi.

GYH Mali İşler Grup Başkanı Kerem Eser de, global yatırımcıların desteğiyle kurulu bir varlık yönetim şirketi olan FAB ile stratejik ortaklığın GYH'nin altyapı ve enerji alanında gerek Türkiye'de gerekse dünyadaki diğer bölgelerdeki büyümesini daha da hızlandırmasını beklediklerini söyledi.

Londra Borsası'nda halka arz edilen Global Ports Holding'in sermaye artışı yoluyla brüt 75 milyon dolar nakit kaynak elde ettiklerini belirten Eser, "Bu kaynaklar öncelikle Karayipler ve Asya bölgelerinde yeni yatırımlar ile kruvaziyer liman faaliyetlerini büyütmek amacıyla kullanılacak. GPH'nin ana ortağı Global Yatırım Holding ise hisse satışı yoluyla halka arzdan brüt 105 milyon dolar kaynak elde etti. Bu kaynaklar ağırlıklı olarak holding düzeyinde finansal borçların azaltılmasında kullanılacak" ifadelerini kullandı.

Liman gelirleri yüzde 18 arttı

Holding, dün açıkladığı finansal sonuçlara göre ikinci çeyrekte 80.97 milyon lira, ilk altı ay sonunda da 137.8 milyon lira zarar etti. Şirketin hasılatı ise sırasıyla 195.8 milyon lira ve 333.5 milyon lira olarak gerçekleşti.

Grubun faaliyetleri içinde önemli yer tutan liman işletmelerine ait ilk yarıyıl gelirleri yüzde 18 artışla 180.9 milyon lira oldu. Elektrik üretimi/gaz/madencilik bölümünün gelirleri ise ilk altı ayda yüzde 40 büyüyerek 138 milyon lira oldu.

Konsolide FAVÖK ise 113.6 milyon lira olarak gerçekleşti.