Godiva butikten sonra süpermarketlere girdi

Yıldız Holding bünyesindeki Pladis’in markalarından olan Godiva, holdingin kendi marketi olan Şok Market de dahil 8 bin perakende noktasında satışa başladı. Markanın Türkiye’den sonraki ilk durağı ise Suudi Arabistan olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İMAM GÜNEŞ

İSTANBUL - Godiva, butikten sonra süpermarketlere de giriş yaptı. Yıldız Holding bünyesinde Ülker, Mc’Vities, Godiva markalarını toplayan Pladis’in global satışlarında Godiva’nın yeni market serisinin yüzde 7’lik dilime sahip olması bekleniyor. Türkiye lansmanının ardından Suudi Arabistan’a yönelecek şirket, Çin ve İngiltere’ye de çıkarma yapacak. Şirket, Türkiye’de holdingin kendi marketi olan Şok Market de dahil 8 bin noktada satış yapacak. Şirket daha çok yoğunlaşacağı pazar ise Asya-Pasifik olacak.

Pladis Türkiye Ülke Başkanı Mete Buyurgan ve Pladis Ortadoğu- Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Başkan Yardımcısı Başak Karaca’nın ev sahipliğinde, Godiva’nın önümüzdeki dönem perakende stratejileri ve hedefleri düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

Yeni pazarlara girdi, 10 yılda ciroyu ikiye katladı

Godiva’nın yeni market serisinin lansmanında konuşan Pladis Türkiye Başkanı Mete Buyurgan, markanın Yıldız Holding çatısı altında ikinci büyük atılımını gerçekleştirdiğini vurguladı. Buyurgan, şu açıklamalarda bulundu: “Godiva 10 yılda Yıldız Holding’in vizyonu ile gerçek anlamda global bir marka oldu. Öncelikle Çin, Ortadoğu ve Pasifik bölgesinde yeni pazarlara girdik. Butik sayısını 400’den 750’ye çıkardık. Türkiye’de ise 5 şehirde 12 butik sayısına ulaştık. Örneğin, Godiva’yı bünyemize kattığımızda Çin’de hiç butiğimiz yoktu. 2009’da Çin’de 2 butik açtık. Bugün bu sayı 107’e çıktı. Çin her hafta bir mağaza açma hedefi belirledik. Ortadoğu pazarında 9 olan butik sayımızı 43’e ulaştırdık. Japonya hala büyüyor. Buradaki Godiva butik sayımız 112’den 282’ye çıktı. Bu büyüme ile cirosunu da ikiye katlayarak 500 milyon dolardan yaklaşık 1 milyar dolara taşıdık. Şimdi ikinci büyük atılımla Godiva’yı çok daha geniş ve yeni bir tüketici kitlesi ile buluşturmuş olacağız.”

Topkapı ve Silivri’ye 100 milyon dolarlık yatırım

Pladis bünyesindeki üç markayı da milyar poundluk markalar haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Buyurgan, İngiltere ve Türkiye’de ise liderliklerini güçlendirmek istediklerini söyledi. Topkapı ve Silivri tesislerine 100 milyon dolar yatırımda bulunduklarını aktaran Buyurgan, şu ifadeler yer verdi: “Godiva’nın premium çikolatadaki tecrübesi ile Pladis’in üretimdeki kabiliyetinin ve dağıtımdaki gücünün sinerjisi, yeni projelerimizin de habercisi olacak. Şu anda pladis Türkiye olarak gelirlerimizin yaklaşık beşte birini ihracattan karşılıyoruz. Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi doymuş pazarlara premium ürünlerimizle giderken, hızlı büyüyen pazarlarda tüm segmentlerle olacağız Yıldız Holding olarak bu yıl 7 bin istihdam gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”

ÜÇ ÜRÜN 27.5 MİLYON ADET SATTI

Ortadoğu-Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesi Pazarlama Başkan Yardımcısı Başak Karaca ise Godiva’nın en sevilen üç başyapıt ürününü, Godiva kalitesinden ödün vermeden yepyeni bir tüketici kitlesi ile buluşturduklarını söyledi. Market kanalı için seçilen bu üç başyapıtın 2016 yılında 27,5 milyon adet sattığına dikkat çeken Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni oluşturduğumuz satış kanalıyla bugüne kadar Godiva ile tanışmayan genç ve dinamik bir kitleyi marka ile buluşturacağız. Öncelikle Türkiye’de henüz küçük olan erişilebilir lüks segmentini büyütmeyi hedefl iyoruz. Bu segment şu anda toplam pazarın sadece yüzde 2’sini oluşturuyor. Bu hamle aynı zamanda çikolatadaki liderliğimizi de güçlendirecek.”