Golf Dordurma CEO'su Akkaya'ya ödül

Stevie Awards yılın yöneticisi ödülüne Natura Gıda ve Golf Dordurma CEO'su Akkaya layık görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SABİHA TOPRAK

KOCAELİ - Bu yıl on dördüncüsü düzenlenen dünyanın en başarılı kurumlarını ödüllendiren Stevie Uluslararası İş Ödülleri 2017'nin sahipleri belli oldu. Barselona'da yapılan ödül töreniyle açıklanan "The Stevie Awards 2017", yiyecek ve içecek kategorisinde, yılın yöneticisi "Altın" ödülüne, Natura Gıda ve Golf Dondurma CEO'su Ergün Akkaya'ya layık gördü. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Akkaya,"2015 ortasında başlayan değişim sürecinde uyguladığımız strateji odaklı yönetim kültürü, kısa süre içinde yüksek performanslı organizasyon ve buna yön veren bilgi sistemlerinin inşası üzerine kurduğumuz performans değerlendirme sistemi ve desteklediği lider gelişim programı ödülü getiren kilit noktalardan oldu.

Ayrıca bu süreçte Golf Dondurma, çalışanlarına etik kuralların uygulandığı bir ortamda görevlerini yapmalarını sağlamasının yanındda çevreye, işçi sağlığına ve güvenliğine verdiği önemin göstergesi olarak Sosyal Uygunluk Denetimi ile GC Sedex belgesi almaya hak kazandık. Bunlarla birlikte, İngiliz BRC ve Alman IFS denetimleri ile kalite, hijyen, sanitasyon ve ürün güvenliği konularındaki uygulamalarının uluslararası sertifikasyonlarını tamamladık. Bu sayede; yurt içinde olduğu gibi İngiltere, Almanya ve diğer AB ülkelerinde de ihracatımızın önü açıldı.

Jüri tarafından yapılan değerlendirmede, lansmanı yapılan inovatif ürünlerde, marka bilinirliği ve algısında, operasyonel ve organizasyonel verimlilikte artış kaydedilmesine karşılık üretim maliyetlerinde ise tasarruf olduğunu görrdük" diye konuştu.

2017 yılında ödül alan kurum ve yöneticilerin belirlenmesi için 200'den fazla dünya çapındaki yöneticinin değerlendirmelere katıldığını ifade eden Akkaya altın, gümüş ve bronz dallarında verilen ödüller için yöneticiler 60'tan fazla ülkeden 3 bin 900'den fazla kurum ve yönetici aday arasından seçildiğini söyledi. Akkaya,dünya çapındaki organizasyonda yarışan kurumların; yönetim, pazarlama, insan kaynakları, müşteri hizmetleri, halkla ilişkiler gibi pek çok kategoride değerlendirildiğini söyledi.

Golf Dondurma'nın 2003 yılında Bursa Fabrikası'nda 10 milyon litre kapasitesiyle üretime başladığını ifade eden Akkayai"Günümüzde, Bursa ve Kahramanmaraş Fabrikaları olmak üzere toplam 200 milyon litre üretim kapasitesine sahip dev bir yerli üretici haline geldi.

Tüm önemli kararlarının merkezine koyduğu tüketicilerine, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği, keyifli,yenive yenilikçi ürünler sunmayı görev edindi.Golf, inovatif ürünlerinden gerçek yoğurt içeren yoğurtlu dondurma, gerçek meyvelerden üretilen sorbe, bol keçi sütlü Maraş dondurması ve gerçek Belçika çikolatalı ürün çeşitlerini tüketicilerle buluşturuyor.2015 yılında kurumsal görünümü, ürünleri,hizmetlerive ambalajları yenilenen ödüllü Golf, Kahramanmaraş Fabrikası'nda geleneksel yöntemlere sadık kalarak, Maraş Dağları'nın eşsiz salebi ve taptaze keçi sütüyle ürettiği "Maraşım" ve enfes çikolata kaplaması ve yoğun çikolata tadıyla gençlerin zirveye taşıdığı Roko Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü tarafından "Üstün Lezzet Ödülü"ne de layık görüldü. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk yoğurtlu dondurması Yogo da "Yılın Seçilmiş Ürünü Ödülü" ile taçlandırıldı" şeklinde bilgi verdi.
 


 
 

Bu konularda ilginizi çekebilir