GÜBRETAŞ'tan öğrencilere burs

GÜBRETAŞ, çiftçilerin ziraat fakültelerindeki çocuklarına burs veriyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gübre Fabrikaları Türk AŞ (GÜBRETAŞ) başarılı ziraat fakültesi öğrencilerine eğitim bursu veriyor.

GÜBRETAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında tarım sektöründe nitelikli insan gücünü artırmayı amaçlayan şirket, ziraat fakültelerinde eğitim görüp ekonomik desteğe ihtiyacı olan belli sayıda çiftçi çocuğuna ilk sınıftan başlayarak lisans eğitimi boyunca geri ödemesiz eğitim bursu desteği sunuyor.

2016-2017 öğrenim döneminde 300 lira olarak belirlenen ve başvuruları başlayan burs desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, burs için 9 Aralık 2016'a kadar şirketin internet sayfası üzerinden başvuruda bulunabilecek.

Başvurularda, çiftçi çocuğu olmak ve ziraat fakültesinin bahçe bitkileri, tarımsal yapılar ve sulama, bitki koruma, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme bölümlerinden herhangi birinin hazırlık veya 1. sınıfına ilk kez bu yıl kayıt yaptırmış olma şartları aranıyor. Öğrenim dönemi boyunca, 9 ay ödemenin yapıldığı bursun başvuru sonuçları 23 Aralık'ta şirketin internet sitesinde açıklanacak.

"Tarım sektörünün geleceğinde gençler önemli rol oynayacak"

Açıklamada görüşlerine yer verilen GÜBRETAŞ Genel Müdür Vekili İbrahim Yumaklı, Türkiye'deki tarım sektörünün geleceğinde gençlerin önemli rol oynayacağını belirterek, "Tarım sektöründeki nitelikli insan gücünü desteklemeyi amaçlayan GÜBRETAŞ, 2007'den bu yana ziraat fakültesi öğrencileri için geri ödemesiz burs veriyor. Artık 10'uncu yılına ulaşan bu uygulama öncü bir geleneğe dönüştü. Türkiye genelinde 33 üniversitede ziraat fakültesi var ve GÜBRETAŞ'ın eğitim desteğinden toplamda 250'den fazla öğrenci yararlanmış olacak." ifadelerini kullandı.

Yumaklı, sektörde değişim ve dönüşümün yolunun eğitimden geçtiğine inandıklarını, bu amaçla bir yandan her yıl 2 bine yakın noktada 150 bin çiftçi ve ziraat mühendisini bilinçli tarımı yaygınlaştırmak için eğitim toplantılarında buluştururken, diğer yandan yaptırdıkları okul binaları ve üniversite öğrencilerine verdikleri burslarla her alanda eğitim ve geleceğe destek olduklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir