Halk GYO'nun kârı 22 milyon lira

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) 2016'nın ilk yarı yıl dönemine ait kârı 22 milyon lira olarak gerçekleşti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan (GYO) yapılan açıklamaya göre şirket, yılın ilk yarısında gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,21 oranında arttırdı. Şirket, haziran sonu itibariyle 896 milyon lira öz kaynak büyüklüğüne ulaşarak toplam aktiflerinde de 2015 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 14,40 oranında büyüme sağladı.

Türkiye'nin önemli projelerinden olan ve İstanbul'un dünyanın sayılı finans merkezlerinden biri olması vizyonuyla geliştirilen İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) projesinin en büyük paydaşı olan şirket, 46 ve 34 katlı 2 kule ve 8 katlı 3 binasının inşası için ana yüklenici seçim sürecini başlattı. 

Şirket, bu yıl içerisinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Er Konut İnşaat A.Ş. ile ortak geliştirilen ve "Şehrin Gözdesi" sloganıyla Erzurum'un merkezinde yükselen Şehristan Konutları'nın inşaat ve satışlarına başladı.

Şirketin İstanbul dışındaki ilk konut projesi olan Eskişehir merkezli Panorama Plus ve Vakıf GYO işbirliğiyle hayata geçirdiği Sancaktepe merkezli Bizimtepe Aydos konut projelerinde ise satışlar devam ediyor.

Halk GYO, Türkiye ekonomisine ve sektöre destek olmak amacıyla GYODER önderliğinde başlatılan "Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güç Birliği Kampanyası"nda da yerini aldı. Şirketin, Panorama Plus, Bizimtepe Aydos ve Şehristan Konutları ile destek olduğu kampanyada, faiz oranı aylık yüzde 0,70 peşinat ise yüzde 20 olarak uygulanıyor.

Sektörün diğer önde gelen gayrimenkul ve inşaat şirketlerinin de katılım gerçekleştirdiği ve yaklaşık 1 ay sürecek kampanyayla özellikle konut sektöründeki satışların hız kesmeden devam etmesi öngörülüyor.