Halkbank'tan 9 ayda 3 milyar TL kâr

Halkbank'ın 9 aylık net kârı 3 milyar TL olarak gerçekleşti. Banka'nın aktif büyüklüğü 279,7 milyar TL'ye yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Halkbank, 3. çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Bilanço büyüklüğünü 2016 yıl sonuna göre yüzde 20,9 artışla 279,7 milyar TL'ye taşıyan Halkbank, aktif büyüklükte Türkiye'nin 5. büyük bankası oldu.

Bankanın öz kaynakları aynı dönemde yüzde 13,9 artarken, 9 aylık net kârı ise 3 milyar TL oldu. Krediler büyümeye devam ederken Halkbank'ın takibe dönüşüm oranı sektörün altında yüzde 2,99 olarak gerçekleşti.

"Ticari kredilerde sağladığımız artış gurur verici"

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, tüm finansal göstergelerin, Türkiye ekonomisinin yıl sonu hedeflerine emin adımlarla yürüdüğüne işaret ettiğini belirtti.

Ekonomideki olumlu tabloda, KOBİ'lerin finansmana erişiminde teminat kolaylığı sağlayan Hazine Destekli Kredi Garanti Fonu (KGF) Kefaleti uygulamasının önemli bir rol oynadığını bildiren Arslan, şunları kaydetti:

"Halkbank olarak bizim de önceliğimiz finansal kaynaklarımızı genişletmek ve müşterilerimize ihtiyaç duydukları desteği sunmak oldu. Reel sektörün önde gelen destekçilerinden biri olarak, bu yıl başta KOBİ'ler olmak üzere ticari kredilerde sağladığımız artış, bizim açımızdan gurur verici. Biz her şeyden önce bir KOBİ bankasıyız. Bu alandaki liderliğimizi Hazine Destekli KGF Kefaleti kullanımlarında gösterdiğimiz performansla da devam ettirdik.

Eylül 2017 itibarıyla KGF kefaletli kredi kullandırımında 20 milyar TL'yi aşarak tüm bankalar arasında ilk sırada yer aldık. En fazla nakdi kredi kullandıran ilk 4 banka arasında yer aldığımız bu dönemde bilançomuzda önemli bir artış gösterdik, aktif büyüklük sıralamasında Türkiye'nin 5. büyük bankası olduk."