Halkbank'tan yerli savunma sanayiine destek

Halkbank, Savunma Sanayii Destek Kredisi ile yerli savunma sanayisini geliştirme ve güçlendirme faaliyetlerini destekleme çalışmalarını sürdürüyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılmasında, ihtiyaçların yerli imkan ve teknolojilerle üretilmesinde önemli payı olan tedarikçi KOBİ'ler, yatırım ve işletme finansmanı ihtiyaçları için 7 yıla varan vade ve uygun koşullarla Halkbank Savunma Sanayii Destek Kredisi’nden yararlanabiliyor.

Halkbank KOBİ ve Esnaf Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Levend Torusdağ şunları söyledi:

“Yerli ve milli savunma sistemlerinin kurulması ve geliştirilmesi yönündeki çalışmaları çok önemli buluyoruz. Savunma sanayi alanındaki Türk şirketlerinin projelerinde alt tedarikçiler büyük oranda KOBİ'ler. KOBİ'lerin en büyük destekçilerinden biri olarak, yerli işletmelerin sektörün nitelikli tedarikçileri olabilmeleri için gerekli teknolojik ürünlerin geliştirilmesi noktasında duydukları finansman ihtiyaçlarını uygun koşullarda karşılamayı hedefliyoruz. Savunma Sanayii Destek Kredisi’yle, 80 yıldır olduğu gibi ülkemize ve milletimize değer katacak projelerin bir parçası olmaya devam edeceğiz.”

Siber saldırılara karşı sigorta

Halkbank’ın, Savunma Sanayi Destek Kredisi’nden faydalanan KOBİ’lere hediye ettiği Siber Risk Sigortası; KOBİ’lerin siber dünyada meydana gelebilecek anlaşmazlıklarda yasal haklarını savunma sürecini yöneten ve saygınlıklarına zarar getirecek durumları teminat altına alan hukuksal koruma ve siber risk teminatları ile birlikte ferdi kaza teminatını kapsıyor. Ayrıca Halkbank, kredi ile KOBİ’lere belirli bankacılık işlemlerini 6 ay boyunca ücretsiz gerçekleştirme fırsatı da sunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir