Hasçelik, inovatif ürünlerle büyüyor

Avrupa’da enerji kablosu ve çelik halat imalatını gerçekleştiren endüstri gruplarından biri olan Hascelik Grup, katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünlerle büyüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Grup bünyesinde faaliyet gösteren Hasçelik Kablo, Hasçelik Halat, Coreal Alüminyum Kablo, Metal Matris ve Hasbiotech olmak üzere bütün şirketlerinde yeni ürün geliştirmeye yoğunlaştıklarını aktaran Hasçelik Grup CEO’su Necmettin Baktır, büyümeyi bilgi ve tecrübe odaklı inovatif ürünlere dayanan yatırımlar ile destekledikleri aktarımını yaptı. 

Hasçelik Kablo bünyesinde bu yıl 154 kV yüksek gerilim yer altı enerji kablosu yatırımını tamamlayacaklarını belirten Necmettin Baktır, “Müşteri ve proje odaklı, teknik satış anlayışıyla komple çözümler sunmayı ilke edinen şirketimiz, sürekli gelişim ilkesini, sürekli yatırım anlayışı ile harmanlıyor. Bu doğrultuda her yıl yeni ürünleri üretim hattına ekliyor” dedi. Bünyelerinde yaklaşık bin 300 kişinin istihdam edildiğini belirten Baktır, “200 bin metrekare kapalı alanımızda faaliyet gösteriyoruz. Grup şirketleri olan Hasçelik Kablo ve Coreal Alüminyum Kablo kurulu kapasitesi ile tek lokasyonda alüminyum iletken ve alüminyum iletkenli kablo imalatı konusunda Avrupa’nın en büyük üreticisi konumunda bulunuyor” dedi. 

Hasçelik Grup’un geçen yılı 227 milyon dolarlık ihracatla kapattığını kaydeden Necmettin Baktır, bu yıl ise söz konusu rakamı geçmek istediklerini bildirdi. Ayrıca Afrika, Orta Asya ve Avrupa’daki pazar paylarını artırmak istediklerini ifade eden Baktır, “Global anlamda baktığımızda, yenilenebilir enerji yatırımları kablo sektörü için yeni fırsatlar ortaya çıkarıyor. Global ekonomideki resesyon, Avrupa pazarındaki durgunluk ve emtia fiyatlarındaki gerileme ve Türkiye’yi çevreleyen coğrafyalardaki karışıklıklara rağmen 2014 yılını büyümeyle kapattık” dedi.