Haşema’nın yurtdışındaki yeni distribütörü Fas’tan

Muhafazakar giyime uygun olarak olarak geliştirdikleri deniz mayosu ile jenerik isim olan Haşema, yurtdışında sağlam adımlarla ilerliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MERVE YİĞİTCAN İSTANBUL 

Muhafazakar giyime uygun olarak olarak geliştirdikleri deniz mayosu ile jenerik isim olan Haşema, yurtdışında sağlam adımlarla ilerliyor. Haşema Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, Almanya’dan sonra Fas’a da distribütörlük vermek için ülkedeki yerel bir firmayla prensipte anlaştıklarını söyledi. Sektörü ve Haşema’nın performansını değerlendiren Şahin, seçim, Ramazan ve genel olarak tekstildeki sıkıntılardan şirket olarak etkilendiklerini dile getirdi. 

Yeni mağazalar yolda 
Haşema’nın sanal mağazası dışında İstanbul’da dört mağazası daha bulunuyor. Şahin, yılsonuna doğru yine İstanbul’da 5’inci mağazalarını açacaklarını belirtti. Bunun dışında Ankara, İzmir ve Antalya’da da mağaza konusunda değerlendirmelerde bulunduklarını söyleyen Şahin, yurtdışına yönelik planlarını da şöyle anlattı: “Toplam satışımızın yaklaşık yüzde 20’sini ihracat olarak gerçekleştiriyoruz. Distribütör olarak Fas’ta bir firmayla prensipte anlaştık, onların anlaşma şartlarını yerine getirmelerini bekliyoruz. Bir de Almanya’ da distribütörlüğümüz bulunuyor; burası tamamen dağıtımı, perakende ve toptan satışı yapmakta. Satış anlamında birçok ülkeye satışımız var ama tek yetkili satıcı anlamında Almanya bulunuyor. Yurtdışı planlarımızla ilgili danışman bir firmayla şu anda bir çalışma yapıyoruz. Planlarımızı onlardan gelen rapora göre yönlendireceğiz. Yani mağaza mı açmalıyız, distribütörlerle mi ilerlemeliyiz, yoksa sadece ilgili firmalara satış şeklinde mi plan oluşturmalıyız onları değerlendireceğiz, bunların hepsini yakında sonuçlandıracağız. Öncelikli bölgelerimizi de bu rapora göre belirleyeceğiz. 2016’da bunların sonuçlarını almaya başlarız.” 

Sporculara özel ürün 
Bu yılı yüzde 10 büyüme ile kapatmayı planladıklarını söyleyen Mehmet Şahin, tüm ürün gruplarında toplamda 80 bin adetlik bir sayıya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Haşema ve heşaofmandan sonra iki yıllık bir Ar-Ge sonucu bu sene Haşema Sports markasını piyasaya sunduklarını dile getiren Şahin, “Bu koleksiyonla, bayanların birçok spor dalında kullanılabilecekleri aktif sporcu kıyafetlerini piyasaya sunmuş olduk. Haşema Sort koleksiyonu; tenis, voleybol, yürüyüş, basketbol, binici kıyafeti gibi birçok spor dalına hitap ediyor” şeklinde konuştu.

Heşofmana yoğun ilgi

Heşofman koleksiyonunu da değerlendiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Heşofmana beklediğimiz ilgiyi gördük. Bayanlar dışarıda yürüyüş vb. sporlar yapıyorlarsa muhakkak bizim ürünümüzü tercih ediyorlar. Her mevsime uygun ürünümüz var. Ayrıca en önemlisi ürünlerimizde teknik tekstil kullanarak işlevselliği yüksek ürünler sunuyoruz. Mesela kumaşlarımızın hava alması, hafifliği, anti bakteriyel olması gibi teknik tekstil özelliklerini kullanıyor olmamız kullanım tercihlerini fazlasıyla etkileyen nedenler.”

Bu konularda ilginizi çekebilir