HasTavuk şarküteriye ağırlık verecek, yüzde 15 büyüyecek

Pişirilmeye hazır ürünlerle son tüketiciye ulaşmayı hedefleyen HasTavuk, bu yıl yüzde 15 ciro artışı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ZEHRA ORUÇ

BURSA - HasTavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir firma olarak yılı yüzde 20 ciro artışı ile kapattıklarını söylerken, bu yıl da yüzde 15 ciro artışı hedeflediklerini dile getirdi.

Son 3 yılda 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Aydemir, ileri işlem tesisi yatırımını da devreye aldıklarını aktardı. Aydemir, ocak ayı itibari ile şarküteri ürün grubunun imalatına ağırlık vereceklerini söyleyerek, “Pişirilmeye hazır ürünlerle son tüketiciye, çok kolay yemek yapabilecek, birkaç dakika içinde hazırlanacak yenilikler sunacağız. Yarı hazırlanmış soslu, hemen mutfağa konduğunda hazırlanmış ürünlerimiz bulunacak” diye konuştu.

Üretimin yüzde 25’inin ihracata kanalize ettiklerini söyleyen Aydemir, 2015’te 24 milyon dolar olan ihracatı geçen yıl yaklaşık 40 milyon dolara çıkardıklarını belirtti. Bu yıl ise Afrika pazarındaki paylarını artırmak istediklerini anlatan Aydemir, “2016’da bu pazara ürün göndermeye başladık. Bu sene genişleteceğiz. 26 ülkeye ürünlerimiz gidiyor. İhracatımızı yüzde 25-30 seviyesinde tutmayı planlıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 3 idari ve 42 üretim noktasıyla faaliyet gösterdiklerini anlatan Aydemir, yalnızca kendi tavuklarının ihtiyacını karşılamak amacıyla yem üretimi de gerçekleştirdiklerini ve günde bin 500 ton yem ürettiklerini söyledi.

‘Kayıtsız gezen tavuk’ uyarısı

Gezen tavuk olarak satılan birçok tavuğun kayıt altında olmadığını ileri süren Aydemir, 400 tavuğun altında üretim yapan tesislerin kayda tabii tutulmadığını belirtti. Aydemir, “Tavukların kontrolü yapılırken; serbest dolaşan, gezen tavuk diye adlandırılan tavukların denetimi yapılmıyor. Vergisel, mali ve sağlık açısından kontrolleri yok. Tüketiciler alırken mutlaka nerede üretildiğine ve bakanlık onayına baksınlar” uyarısında bulundu.