Hatko, hayvan yatağı üretiminde kapasiteyi yüzde 500 artıracak

Yılda 15 bin adet hayvan yatağı üretimi yapan şirket, kapasitesini yıl sonuna kadar 100 bine çıkaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

Belma BAĞRIK

ADANA - Sentetik çim üretiminde dünyanın en büyük 30 firması arasında yer alan ve ürün yelpazesini genişleterek hayvan yatağı üretimine başlayan Hatko, kapasite artırımına gidiyor. Yılda 15 bin adet hayvan yatağı üretimi yapan şirket, kapasitesini yıl sonuna kadar 100 bine çıkaracak. Sentetik çim üretiminde dünyanın en büyük 30 firması arasında yer alan ve ürün yelpazesini genişleterek hayvan yatağı üretimine başlayan Hatko, kapasite artırımına gidiyor. Hayvan yatağı üretiminde şu an yılda 15 bin adet üretim kapasitesi ile çalışan şirket, kapasitesini yıl sonuna kadar yüzde 500 artırarak 100 bine çıkarmayı hedefliyor.

Hatko, sentetik çim üretiminde yakaladığı ivmeyi farklı sektörlere aktarmayı planlıyor. Hatko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejan Hatko, bu yıl yaptıkları 2 milyon liralık makine yatırımıyla hayvan yatığı üretimine başladıklarını, bu ürünün süt veren besi hayvanlarının çiftliklerinde kullanıldığını söyledi. Türkiye’de ineklerin taş zemin, toprak veya saman üzerinde yattığını anlatan Hatko, hayvan yatağı kullanıldığı takdirde hayvanın zemine olan direkt temasının kesildiğini belirtti. Bu sayede hayvanın daha sağlıklı olduğunu dile getiren Hatko, hayvan yatağının süt verimini de yüzde yaklaşık 15’e kadar artırdığını vurguladı. Yeni ürünlerinin tanıtımı için en son Konya ve İzmir Tarım Fuarlarına katıldıklarını aktaran Hatko, “Bu fuarlarda aldığımız siparişlerle 3 aylık üretimimizi doldurduk. Talep fazla olduğu için tesisimizi büyütüyoruz. Şu an yılda 15 bin adet üretim kapasitemiz var. Biz bunu 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yeni makineler sipariş ettik, yıl sonuna kadar kapasitemizi artıracağız. Bunun için yaklaşık 4.5 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız” dedi.

Yurtiçinin yanı sıra yurtdışından da talepler almaya başladıklarını vurgulayan Hatko, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan ile görüşmelerinin devam ettiğine işaret etti. Hatko bu yıl 12 milyon TL’si hayvan yatağından olmak üzere toplam 60 milyon TL ciro hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir