HAVELSAN ihracat pazarını genişletecek

HAVELSAN Genel Müdürü Yamaç, hedeflerinin kesinlikle ihracatı arttırmak olduğunu ve Özellikle Körfez, Orta Asya, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinin pazarları olduğuna inandıklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA  - HAVELSAN Genel Müdürü Sadık Yamaç, ''Hedefimiz kesinlikle ihracatı arttırmak. Özellikle Körfez, Orta Asya, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinin bizim pazarlarımız olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Yamaç yaptığı açıklamada, HAVELSAN'ın özellikle yazılım alanında büyük başarılara imza attığını ifade ederek, bu konudaki çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. 

Yazılım sektörünün en kritik sektörler arasında yer aldığını ifade eden Yamaç, "Yazılımlara ne kadar hakimseniz, sistemlere de o kadar sahipsiniz demektir. Yoksa sistemin size hizmet etmekten ziyade, yapanlara hizmet ettiğini görüyorsunuz" değerlendirmesinde bulundu. 

HAVELSAN olarak önümüzdeki dönemde füzyon, big data (büyük veriler), bulut ve siber teknoloji alanlarında yeni teknolojik açılımlar yapacaklarını bildiren Yamaç, "Bizim esas hedefimiz sadece Türkiye'de değil, Amerika'ya dahi ürün satmak. Bu hedeflerimiz içinde. İhracat noktasında bölgeye baktığımızda Türkiye dünyaya açılan bir pencere. Bu pencereyi iyi kullanmak gerekiyor. Hedefimiz kesinlikle ihracatı arttırmak. Özellikle Körfez, Orta Asya, Uzak Doğu ve Afrika ülkelerinin bizim pazarlarımız olduğuna inanıyoruz" diye konuştu. 

Karlılığı arttı  

Başta Türk savunma sanayi ve bilişim alanlarında olmak üzere birçok sektörde ürün geliştiren HAVELSAN, karlılığını arttırmaya devam ediyor. 

Şirketin 2008'deki faaliyet karı sadece 3,5 milyon lira iken, söz konusu rakam 2009'da 25,5 milyon liraya yükseldi. Yeni savunma sanayi ve bilişim ürünlerini piyasaya süren HAVELSAN'ın 2013'teki faaliyet karı ise 2008'e göre yaklaşık 30 kat artarak 101,55 milyon liraya ulaştı. Aynı dönemde net kar ise 11,3 milyon liradan 86,5 milyon liraya yükseldi. 

Gerçekleştirdiği atılımlarla yurt içi ve yurt dışı savunma sanayinin dikkatini üzerine çeken şirketin 2001'deki yaklaşık 38 milyon lira olan satış rakamı, 2008'de 208 milyon liraya, 2013'te ise 564 milyon liraya yükseldi. Şirket, böylelikle gelir bazında tarihindeki en iyi performansını gösterdi. 

Şirketin müşteri portföyü 2013 sonu itibarıyla askeri ve sivil sektörleri kapsayacak şekilde yurt içi ve yurt dışı pazarda geniş bir yelpazeye yayıldı. Bu çerçevede HAVELSAN'ın toplam iş hacminin yüzde 31'i yurt dışı projelerden oluşurken, yüzde 69'u yurt içi kaynaklı gerçekleşti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir