Hisarlar, ürün segmentine silaj balya paketleme makinesini de ekledi

Hisarlar CEO’su Türker, üretimini gerçekleştirdikleri Silaj Balya Paketleme Makinesi maliyeti düşürüp, verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ABDULLAH SÖNMEZ

ESKİSEHİR - Hisarlar, Ar-Ge merkezinde Türkiye ve dünya tarımında verimliliğin artırılmasına yönelik hassas tarım makineleri üzerinde çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bu çerçevede, piyasaya sunulan ve tamamıyla elektrik tahriki ile çalışan “Silaj Balya Paketleme Makinesi” , muadillerine oranla 1/6 oranına varan enerji tasarrufu ve ürün güvenliğine destek olan sensör sistemleri ile dikkat çekiyor. 

Üretimini gerçekleştirdikleri Silaj Balya Paketleme Makinesi hakkında bilgi veren Hisarlar CEO’su Zafer Türker, “Makinemiz fosil yakıtlar ile çalışan ithal rakiplerine oranla hem yarıya varan düşük maliyet, hem de yüksek verim oranı ile ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda piyasaya sunulan her bir makinemiz, ithal bir ürünün ülkemizde satışına engel olmaktadır. Sadece, 2015 yaz sezonu sonunda ülkemiz ekonomisine sağlanacak kazancın 6 milyon avro düzeyinde olmasını bekliyoruz” dedi. 

Tarım makineleri sektöründe Türkiye’nin ilk Ar-Ge merkezine sahip olduklarını kaydeden Zafer Türker sözlerine şöyle devam etti: “Ar-Ge merkezimizde, devam eden ve bu sene başlangıçlarını vereceğimiz projelerimiz ile birlikte, önümüzdeki dönemde; hem hassas tarım makineleri, hem robotik iş makineleri hem de gelecek güvenlik ve ergonomi standartlarını belirleyecek güvenlik kabini çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmaların sonucunda piyasaya çıkacak, yurtdışında bir ikamesi bulunmayan ürünler ile ithalatın azaltılmasının yanı sıra, ihracatımızı da önemli ölçüde arttırmayı hedeflemekteyiz. Yine Ar-Ge çalışmalarımızın ürünü olan ve Anadolu Üniversitesi ortaklığında gerçekleştirdiğimiz ve ortak patentlerini aldığımız, ilk yerli Sismik Araştırma aracının patentlerinin lisans hakları üzerine görüşmelerimiz de sürmektedir.” 

Avrupa’da 26’ncı sıradayız

Silaj balya paketleme makinesinin yurtdışına ihracatı için çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizen Türker, gerekli belgelendirmelerin tamamlanmasının ardından yurtdışı pazarında hızla yer edineceklerine inandığını ifade etti. Avrupa’nın en büyük 26’ıncı traktör ve tarım makinesi üreticisi konumunda bulunduklarını açıklayan Türker, “Hisarlar, 2014 yılında gerçekleştirdiği 31 patent başvurusu ile tarım makineleri sektöründe birinci, Türkiye patent liginde ise 16’ıncı sırayı almıştır" dedi. Hisarlar Grup olarak 2014 yılında 13 milyon euro tutarında yatırım yaptıklarına dikkat çeken Türker, “ Ülkemizin dışa bağımlılığını azaltacak tarımsal faaliyetlerini gelişmiş teknolojilerimizle desteklemekten büyük onur duyuyoruz. Yeni yatırımlarımızla hem farklı sektörlerde de büyüyeceğiz hem de ihracat oranımızı yüzde 50’nin üzerine çıkaracağız” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir