HÜRKUŞ, Ankara dışında ilk kez uçtu

Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla başkent dışında ilk kez Kocaeli'de havalandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Türkiye'nin ilk temel eğitim uçağı HÜRKUŞ, Türk Deniz Havacılığı'nın 100. yılı dolayısıyla Ankara dışında ilk kez Kocaeli'de havalandı.

Kartepe ilçesindeki Deniz Hava Komutanlığında gerçekleştirilen halk günü etkinliğinde HÜRKUŞ da gösteri uçuşu yaptı.

Test pilotu Murat Özpala, yaptığı açıklamada, HÜRKUŞ'u Ankara'daki kontrol sahası dışına ilk kez çıkardıklarını söyledi.

Yaklaşık 120 millik yolculuk yaparak HURKUŞ'u kente getirdiklerini ifade eden Özpala, yaptıkları uçuşun HÜRKUŞ'un manevra kabiliyeti ve performansının altında olduğunu kaydetti.

Özpala, test aşaması devam ettiği için uçağın marifetlerini tam anlamıyla göstermediklerini dile getirerek, "Bugün yaptığımız, insanların HÜRKUŞ'u uçarken görmesini sağlamaktı. Bunun için de çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah kısa süre sonra HÜRKUŞ'un tüm manevra kabiliyetleri açıldığında ve testleri tamamlandığında çok daha gözlerinizi dolduracak gösteriler yapacağız" şeklinde konuştu.

HÜRKUŞ, dünyada rakip tanımayacak

Uçağın 58. uçuşunu yaptıklarını vurgulayan Özpala, bu aracı emsallerinden ayıran ana özelliğin motor gücü olduğunu vurguladı.

Özpala, uçakta sınıfının en güçlü motorunun kullandığına dikkati çekerek, "İçinde kullanacak aviyoniklerin de tamamı, Türk Hava Kuvvetlerinin son teknoloji olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'den istediği elektronik ekipmanlardır. Uçağı 3-4 yıl içinde Türk Hava Kuvvetlerine teslim edilecek olgunluğa getirdiğimizde emsalinin en modern ve güçlü uçağı haline gelecek. HÜRKUŞ, hayırlısıyla dünyada rakip tanımayacak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir