iBeacon teknolojisi, Vodafone Cep Cüzdan'da

Vodafone Türkiye, Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan ve testleri başarıyla gerçekleşen Vodafone Cep Cüzdan iBeacon entegrasyonuyla mobil ödeme teknolojisinin yaygınlaşması için, çalışmalara başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye, temassız yeni bir Bluetooth teknolojisi olan iBeacon’ı Vodafone Cep Cüzdan’a entegre ederek dünyada ve Türkiye’de ilk kez kullanıma sunuyor.

Akıllı telefonlardan ödeme yapmayı pratik, güvenli ve hızlı kılan iBeacon ile mağazalardaki kasa sıraları ortadan kalkarken, mağaza içi fırsat ve indirimler doğrudan müşterilerin cebine gelebiliyor. Mobil finansal servisleri herkes için erişilebilir kılma vizyonu ile Vodafone müşterilerinin kullanımına sunulan Vodafone Cep Cüzdan, temassız etkileşim teknolojisi iBeacon ile zenginleşiyor.
 
Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan ve testleri başarıyla gerçekleşen Vodafone Cep Cüzdan iBeacon entegrasyonuyla mobil ödeme teknolojisinin yaygınlaşması için Vodafone Türkiye çalışmalara başladı. Vodafone Cep Cüzdan’ın iBeacon özellikleri ile ödeme kolaylığını yaşamak isteyen aboneler, önce Vodafone Cep Cüzdan uygulamasını akıllı telefonlarına Google Play veya Apple App Store’dan indirerek, sanal Cep Nakit Kartlarını oluşturuyorlar. Böylece cüzdanlarında fiziksel kart ya da nakit taşıma ihtiyacı ortadan kalkıyor. Sanal Cep Nakit Kartlarına, PTT şubeleri, PTTmatikler ya da Vodafone Cep Merkezleri’nden bakiye yükleyen Vodafone’lular, iBeacon ile alışveriş kolaylığını deneyimleyebiliyorlar.
 
iBeacon, Bluetooth Low Energy (BLE) teknolojisini kullanıyor. iBeacon cihazı mağazada ödeme noktasına yerleştirildikten sonra kasiyer için geliştirilen “Cep Cüzdan Kasiyer” uygulaması kasada bulunan bir iPhone veya Android cihaza yükleniyor. Böylelikle kasada temassız ödeme sistemi kullanıma hazır hale getiriliyor.

Bluetooth 4.0 özelliğine sahip akıllı cihaz kullanıcıları mağazayı ziyaret ettiğinde, telefonları otomatik olarak iBeacon özellikli Vodafone Cep Cüzdan ödeme noktasıyla iletişime geçiyor. Alışveriş esnasında kasiyer, ödeme tutarını Cep Cüzdan Kasiyer Uygulaması’na giriyor. Müşterinin, kendi telefonuna 6 haneli Vodafone Cep Cüzdan şifresi girmesinin ardından ödeme anında gerçekleşiyor.
 
Vodafone Türkiye Bireysel Servisler Direktörü Ömer Kuyucu, şunları söyledi:
 
“Bu teknoloji sayesinde Vodafone Cep Cüzdan’ın mevcut güvenlik altyapısı, pratikliği ve hızı, iBeacon ile birleşiyor. Akıllı cihaz kullanan tüm Vodafone aboneleri, Vodafone Cep Cüzdan uygulamasını ücretsiz yükleyerek bu teknolojiden faydalanabiliyor. Nakit ya da banka kartı taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıran, kazandırdığı zamanla mağazalarda uzun kasa kuyruklarının oluşmasını engelleyen iBeacon mobil etkileşim teknolojisi, müşteriler için mağaza içi bildirimler, fırsatlar ve indirimler sunarak ek avantajlar yaratıyor. Abonelerimizin hayatını kolaylaştırıp mucizeler yaşamalarını sağlayan, Kolay Kod ve NFC teknolojilerine ek olarak iBeacon gibi inovatif hizmet ve ürünleri temel çalışma prensibimiz olan, başta OKSİJEN olmak üzere, iş ortaklıkları ile geliştirmeyi sürdürmeyi hedefliyoruz. Bu vesileyle abonelerimizi, saha testlerini gerçekleştirdiğimiz iBeacon teknolojisini hızlı, güvenli ve pratik mobil ödeme sistemi Vodafone Cep Cüzdan ile denemeye davet ediyoruz”

Bu konularda ilginizi çekebilir