ICA'dan Rusya'da önemli imza

IC İçtaş İnşaat - Astaldi Konsorsiyumu ICA, Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü ile bir protokol imzaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'de ve dünyada üstlendiği büyük projelerle dikkat çeken IC İçtaş İnşaat - Astaldi Konsorsiyumu ICA, St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu sırasında Rusya Federal Karayolları Genel Müdürlüğü (Rosavtodor) ile önemli bir protokole imza attı.

1 Haziran Perşembe günü düzenlenen törende, protokolü, Rosavtodor Başkanı Roman Starovoyt ile IC İçtaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Çeçen imzaladı. Protokol ile ICA ve Rosavtodor, kamu - özel sektör işbirliğiyle hayata geçirilecek otoyol projeleri için iş ortağı olduklarını ilan etti.

2018 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamındaki en önemli ulaştırma yatırımlarından biri olan Moskova ile St. Petersburg'u birbirine bağlayacak M11 Otoyolu Projesi için çalışmalarını hızla sürdürdüklerini ifade eden Çeçen, "Rusya'da tamamladığımız iki projemiz Pulkovo Havalimanı'nın genişletilmesi ve St. Petersburg Yüksek Hızlı Batı Çevre Yolu'nun tamamlanmasının ardından böylesine önemli bir anlaşmaya imza atmaktan memnuniyet duyuyoruz. Kamu / özel sektör işbirliği ile hayata geçirilecek otoyol projelerine yönelik imzaladığımız bu protokolün işbirliğimizin güçlenmesine katkıda bulunacağına gönülden inanıyoruz. ICA olarak Rusya ile ortak proje yürütme tecrübemizin yeni projelerle pekişmesi bizim açımızdan büyük önem taşıyor. Rosavtodor ile işbirliği yapmaktan ve Türkiye ile Rusya arasındaki yatırım ortaklığını ileriye taşımaktan gurur duyuyoruz" dedi.