İDO, Kadıköy-Yenikapı-Bursa seferine başlıyor

Kadıköy-Yenikapı-Bursa seferlerini başlatan İDO, Bursalıların İstanbul’un metro ağına daha kolay erişmesini sağlayacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  İDO, yolcularından gelen yoğun talep ve Marmaray’ın Taksim-Yenikapı bağlantısının hizmete girmesi üzerine 17 Şubat’ta başlatacağı Kadıköy-Yenikapı-BursaHattı ile Bursalılara İstanbul’un her noktasına kolay ve hızlı erişim imkânı sağlıyor. Kadıköy-Yenikapı/Bursa seferleri ile Bursalıların, her iki yakanın önemli ulaşım merkezleri Yenikapı ve Kadıköy üzerinden İstanbul’un metro ağına dahil olmaları sağlanacak. Bursalıların İstanbul’a varışlarından itibaren Marmaray ve Kadıköy-Kartal metrosunu kullanarak Avrupa Yakası’nda ve Anadolu Yakası’nda birçok noktaya 15-30 dakika içinde ulaşmalarını sağlayacak seferler ile yıl sonuna kadar 500 bin yolcunun taşınması hedefleniyor.

İDO, Ocak ayında sonlandırdığı Kabataş-Kadıköy/BURSA seferlerinin ardından yolcularından gelen yoğun talep üzerine İstanbul-Bursa arasındaki seferlerini Kadıköy-Yenikapı-Bursa  güzergâhı olarak yeniden düzenledi. 15 Şubat’ta Taksim metrosunun Marmaray Yenikapı bağlantısının hizmete girecek olmasıyla Yenikapı İstanbul’un raylı sistem ağı ile denizyolu ulaşımının buluşma noktası haline gelecek.

Kadıköy-Yenikapı-Bursa hattı ile Marmara’daki denizyolu ulaşımını İstanbul’un raylı sistem ağına entegre eden İDO ile seyahat eden yolcular, Yenikapı merkezli Metro bağlantısı ile Taksim, Şişli-Mecidiyeköy’e 10-15 dk.’da, Marmaray bağlantısı ile Üsküdar’a 8 dakikada, Aksaray metrosu ile de havaalanına 25 dakikada ulaşabilecekler. Bunun yanında Kartal metrosuyla da Kadıköy’den İstanbul’un Anadolu yakasındaki en uç noktalarına kadar gidebilecekler. İDO,İstanbul - Bursa arasında hizmete girecek olan Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında yılsonuna kadar 500 bin yolcunun taşınmasını amaçlıyor.

İDO, Kadıköy-Yenikapı-Bursa deniz otobüsü hattında 9 TL’den başlayan hesaplı fiyatlarla iki şehir arasında günübirlik seyahatleri kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir