İdol Life, kapasitesini yüzde 15 artırdı

Kayseri'de mobilya merkezi olarak bilinen Osman Kavuncu Caddesi'nde yer alan satış mağazalarında bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiklerini anlatan Alaattin Zağlıkılıç, yurtiçinde yaklaşık 40 satış noktasında müşterilerle buluştuklarını dile getirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KAYSERİ - İdollife ve Lobiconcept markaları ile  kanepe, koltuk, köşe takımı, yatak odası takımı, yemek odası takımı ve duvar ünitesi üretimi yapan İdol Life, bugün itibarıyla soft grup üretim hattında günlük 60 kanepe, 20 koltuk takımı üretimi gerçekleştirilirken, panel grupta günlük 15 takım ürün imal ediyor. Üretimde yüzde 15'lik kapasite artışına gittiklerini belirten İdol Life İşletme Koordinatörü Alaattin Zağlıkılıç, “Geçen yıl panel mobilya üretim hattı için  2 bin metrekare yeni depo yeri organize ettik. Yine aynı yıl içinde konveyör sistemi yatırımı yaparak üretim hattında fiziksel alan tasarrufu sağladık. 2015'te yeni bir kenar bantlama makinesi yatırımı yapmayı planlıyoruz. Bununla beraber ev mobilyası ürün gamında da farklı ürün grupları ile ilgili üretim süreçlerinin hayata geçirilmesi bekleniyor” dedi.

Satış noktasını 100'e çıkarmak istiyor

Kayseri'de mobilya merkezi olarak bilinen Osman Kavuncu Caddesi'nde yer alan satış mağazalarında bin metrekare kapalı alanda hizmet verdiklerini anlatan Alaattin Zağlıkılıç, yurtiçinde yaklaşık 40 satış noktasında müşterilerle buluştuklarını dile getirdi. Zağlıkılıç, 120 kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. Yurt çapında bilinir bir marka oluşturmak amacı ile satış noktalarının olmadığı güney ve batı bölgelerinde de satış noktaları oluşturacaklarını açıklayan Zağlıkılıç, satış noktalarının sayısını 100'e çıkarmak istediklerini ifade etti. Üretim süreçlerini yalın hale dönüştürecek ve  standardizasyonu sağlayacak makine ve insan kaynakları yatırımlarının 2015 yılında devam edeceği bilgisini veren Zağlıkılıç, orta vade için de yol haritası hazırladıklarını söyledi. Ortadoğu ve Avrupa başta olmak üzere 12 ülkeye ihracat yaptıklarını bildiren  Zağlıkılıç, ''Hedef kitlemizin ağırlığını oluşturan Ortadoğu ülkelerinde satış hacmini yüzde 20 artırmayı planlıyoruz. Bununla birlikte Türk cumhuriyetlerinde ve Avrupa'da yeni satış noktaları oluşturmayı hedefliyoruz'' diye konuştu. 

Firmalarının temellerinin 2004'te atıldığını dile getiren Alaattin Zağlıkılıç, şöyle devam etti: ''Şirketimiz 2006'da 300 metrekare kapalı alana sahip Ağaç İşleri Sanayi Sitesi'ndeki bir atölyede üretim faaliyetlerine devam etti. Üretim ve satış hacmindeki artış göz önünde bulundurularak 2008 yılında Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bin 500 metrekare kapalı alana taşındı. Gelişen ve küreselleşen dünya ritmine ayak uydurarak, sürekli gelişmeyi, büyümeyi ve müşteri memnuniyetini ilke edindik. Bugün de faaliyetlerimizi, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki 8 bin metrekare kapalı alana sahip tesisimizde sürdürüyoruz.” Müşteri memnuniyetine verdikleri önem kadar çalışanlara da değer verdiklerine dikkat çeken  Zağlıkılıç, çalışanlarına yönelik spor aktiviteleri, tiyatro gösterileri ve iş gezileri planladıklarını söyledi. Çalışanlarının gelişimi için yıllık eğitim plan hazırlayarak, plana göre eğitim faaliyetleri organize ettiklerini aktaran Zağlıkılıç, ''Bütün bu çalışmaları gerçekleştirirken sosyal sorumluluk bilinci ile çevreye ve insan sağlığına dost ürünler imal etmeye çalışıyoruz. Kendimiz gelişirken gelişmeyi teşvik eden ve geliştiren bir firma olmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.