"İhracat ağımızı genişleteceğiz"

Bir ay içinde ikinci pres yatırımını devreye alacaklarını açıklayan ABS Alüminyum Genel Müdürü Süleyman Ulusoy, bu sayede mevcut kapasitelerini üçe katlayacaklarını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Alüminyum profil grubuyla endüstri, enerji, mobilya, cephe doğrama ve beyaz eşya gibi alanların ihtiyacını karşılayan ABS Alüminyum, yeni dönemde kapasite artışına giderek, ihracat ağını genişletmeyi hedefliyor. Bugün itibarıyla Avrupa odaklı ihracat yapan firma, yeni makine yatırımları ile ihraç pazarlarını genişletecek. Sektörün butik kısmında da yatırıma odaklanan firma, bu sayede katma değer artışı hedefliyor.

Kayseri OSB'deki alüminyum tesislerini bundan iki yıl önce, 8 milyon dolarlık yatırımla kurdukları bilgisini veren ABS Alüminyum Genel Müdürü Süleyman Ulusoy, halen 18 bin metrekarelik alanda mamul ve yarı mamul olarak imalat yaptıklarını bildirdi. Ulusoy, bugün itibarıyla firmalarının bin 100 tonluk 5 inç ektrusion pres ile yılda 3 bin 600 ton, 2 bin tonluk 7 inç ektrusion pres ile yılda 7 bin 200 ton, eloksal kaplama hattıyla yılda 6 bin ton ve boyalı üründe de yılda 3 bin tonluk kapasiteye sahip oldukları vurguladı.

Bir ay içinde ikinci pres yatırımını devreye alacaklarını açıklayan Süleyman Ulusoy, bu sayede mevcut kapasitelerini üçe katlayacaklarını bildirdi. Halen üretimin yüzde 15'ini Avrupa ülkelerine gönderdiklerini kısa vadede bu rakamı yüzde 30'a çıkarmak istediklerine dikkat çeken Ulusoy, "2018 yılı itibarıyla ihracatta hız kazanacağız" dedi.

Öte yandan, pazardaki yeni fırsatları değerlendirmek adına Ar-Ge faaliyetleri de yaptıklarını bildiren Süleyman Ulusoy, bu kapsamda GES projelerine yönelik konstrüksiyon sistemleriyle ilgili Ar-Ge çalışmalarının katma değer artışını beraberinde getireceğine işaret etti. Ulusoy, "İlave yatırımlarımızı ise periyodik olarak devam ettireceğiz. Kapasite artışı için profil üretimiyle ilgili üçüncü presin kurulumuna 2018 yılının ilk çeyreğinde başlayacağız. Ayrıca yüzey kaplama çalışmalarında yapacağımız yatırımı da devam edecek geliştirmeler arasında sayabiliriz" diye konuştu.

Firmalarının yeni kuracağı parça eloksal tesisle de ulusal ve uluslararası markalarla yüksek tonajlı iş yapmak istediğine vurgu yapan Süleyman Ulusoy, "Bu tesis için İstanbul'dan danışmanlık, yazılım ve donanım hizmetı alıyoruz. Buradan hedeflenen bazı sektörlere daha hassas ve katma değeri yüksek ürünler vermeyi hedefl iyoruz" dedi. Son olarak iç pazarda henüz bir bayilik sistemi kurmadıklarını dile getiren Ulusoy, "İlerleyen dönemlerde özellikle inşaat sektöründe yerimizi sağlamlaştırarak, bayi ağı oluşturmak istiyoruz" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir