İlk helal sertifikalı diş macunu BioBellinda'dan

BioBellinda Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Pazarlama Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından 2014 yılında başlatılan helal kozmetik belgelendirme hizmetleri kapsamında, ilk helal kozmetik belgesini alan firma oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

2014 yılında başlatılan helal kozmetik belgelendirme hizmetleri kapsamında Türkiye’nin ilk 'helal kozmetik belgeli' markası BioBellinda oldu.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen helal kozmetik belgesi Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliği yürütülen çalışma sonrasında verildi. Türkiye’nin ilk helal kozmetik belgesini çocuk ve yetişkin ağız bakım ürünleri ve diş macunu kapsamında almaya hal kazanan BioBellinda markasını Türkiye dışında Almanya, Belçika, Fransa, Danimarka, Hollanda, İsviçre ve Avusturya olmak üzere yedi Avrupa ülkesinde bulmak mümkün. TSE onayıyla verilen ilk 'helal kozmetik belgesi' 16 Aralık tarihinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Helal Zirvesi’nde BioBellinda Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kullemci’ye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından verildi. 

2013'te satışa çıktı

BioBellinda Genel Müdürü Muhammed Ali Kullemci, BioBellinda’nın, kuruluşundan bu yana insani değerleri her şeyin üzerinde tutarak doğru yolda ve helal çizgide, temiz ticaret ahlakıyla hareket etme gayreti içerisinde olduklarını söyleyerek, TSE’den ilk helal kozmetik belgesini almaktan büyük onur duyduklarını ifade etti. 2013 yılında satışa çıkan BioBellinda çocuk ve yetişkin diş macunu ürünlerinin, formülünde hiçbir düzenlemeye gerek kalmadan tüm denetlemelerden başarılı bir şekilde geçerek helal belgesi almaya hak kazandığını vurgulayan Kullemci, “Ürünlerimizi geliştirirken ve pazarlarken şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da, sahip olduğumuz ahlaki değerleri ve dini hassasiyetleri muhafaza etme konusunda kararlılığımızı sürdüreceğiz” dedi.