ING Bank, Soma’daki kredi borçlarını siliyor

ING Bank, Soma’da hayatını kaybeden madencilerin borçlarını silecek. Diğer kredi kullananların borçlarını üç ay, KOBİ’lerin borçlarını ise 6 ay erteleyecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - ING Bank Genel Müdürü Pınar Abay, Twitter hesabından Soma’da hayatını kaybeden maden işçilerinin borçlarını sileceklerini duyurdu. Saat 19:30 civarında bir tweet atan Abay, “Soma’da hayatını kaybeden tüm kredi müşterilerinin kredi borçlarını silme kararı aldıklarını” duyurdu.

Abay, “zaten hayatını kaybetmiş birinin kredi borcunun da silindiği" yönündeki eleştirileri de gözönünde bulundurarak daha sonra konuya açıklık getirdi. Abay, attığı ikinci 'tweet’te “Yorumlara istinaden varsa hayat sigortası biz banka olarak bunu almayarak ailenin varislerine kalmasını sağlayacağız” dedi.

Kredilerde kredi kullananın yanı sıra bir de kefil istendiğinden kredi borçlusu vefat etse bile, kredi borcu kefil olan kişiden talep edilebiliyor. ING Bank Genel Müdürü Abay’ın bu açıklamasına göre hayatını kaybeden madenciden borcu tahsil edilemeyeceği gibi kefil olan kişiden de bu kredi borcu istenmeyecek. İkinci açıklamaya göre ise kredi kullanan kişiye yapılmış olan bir hayat sigortası varsa, bu da vefat eden madencinin ailesine verilecek.

Abay, sadece madencilere yönelik değil, aynı zamanda Soma’da kredi kullanan diğer kişilere ve KOBİ’lere yönelik de çalışmaları olduğunu duyurdu. Abay attığı üçüncü tweet’te “Hayatını kaybedenler dışında Soma şubemizin tüm diğer bireysel müşterilerin de kredi ödemelerini faizsiz olarak 3 ay uzatma kararı aldık” dedi.

Dördüncü tweet ise KOBİ’lere yönelik oldu. Abay bu tweet’te de “Soma KOBİ’lerinin de bir süre desteğe ihtiyacı olacağı için KOBİ kredilerimizi de 6 ay boyunca faizsiz olarak erteleme kararı aldık” dedi.

Bu arada diğer bankaların da benzer bir yapılandırma çalışması yaptığı yönünde bilgiler gelmeye başladı.