InGame, yüzlerce kişinin aynı anda oynayabileceği oyun yaptı
Dijital oyun grubu InGame Group, stadyum dolusu insanın aynı anda oynayabileceği teknolojiye sahip olan Zula oyununu geliştirdi. Şirket bu sayede dünya üzerinde milyonlarca gence 3 boyutlu modellenmiş ortamlarda oyun oynama imkanı sunmayı hedefliyor.
İrem ÇETİNGÖZ
Türkiye oyun ihraç eden bir ülke olma yolunda ilerliyor. Bu yolda öne çıkan firmalardan biri de Ingame Grup. Şirket, bünyesinde çeşitli oyun stüdyolarını ve bir oyun yayın firmasını barındırıyor. Türkiye’den dünyaya açılacak oyunlar geliştirmek vizyonuyla yola çıkan Ingame Group, şu anda iki ana proje yürütüyor. Bunlarda ilki çok oyunculu çevrimiçi oyun (MMOFPS) Zula. İkincisi ise 3 boyutlu online bilardo oyunu Pool Elite. Zula sadece Türkiye’de değil dünya çapında da yayıncılarla anlaşarak 100’ün üzerinde ülkede yabancı yayıncılara ihraç edilerek sunuluyor.
Oyun hakkında bilgi veren şirket sahiplerinden Özgür Soner, yakın zamanda dünya şampiyonası ile İstanbul’da düzenlenecek finallerde elektronik spor mücadelesini son noktaya taşıyacaklarını söyledi. Bu anlamda Zula oyununun önemine değinen Soner, Zula ile birlikte Türkiye’nin oyun ithal eden bir ülkeden oyun ihraç eden bir ülke olacağını belirtti.
Online bilardo oyunları Pool Elite hakkında da bilgi veren Soner, bu oyunla dünya çapında yayıncılarla yapılan anlaşmalarla 200’ün üzerinde ülkeye açıldıklarını aktardı. Soner, Pool Elite oyununun Android’den Playstation’a, Facebook’dan Nintendo Switch’e kadar farklı platformlarda yayınlanmak üzere son hazırlıklarını tamamladıklarını kaydetti.
“Yüksek teknolojili bilgisayar oyunları üretilebilir”
Oyun üretim sektörünün katma değeri çok yüksek ve dışa bağımlılığının az olduğunu savunan Özgür Soner, Türkiye’den de yüksek teknoloji ürünü sayılan büyük ölçekte bilgisayar oyunlarının üretilebileceğini anlattı. “Burada gençlerin oyun sevgisi ve tutkusu devreye giriyor” diyen Soner, doğru projeler, yönetim ve know how ile beslenildiği zaman başarının geleceğini söyledi. Türk oyun sektörünün büyük bir pazara sahip olduğunu fakat üretimdeki payının çok küçük olduğunu ifade eden Soner, bunun için yerli üreticiye yerel pazarda rekabet eşitliği ortamının yaratılması gerektiğini söyledi. Soner ayrıca oyun geliştirme gibi yüksek teknoloji sınıfındaki üretimlerin devlet desteklerinin artırılması, çeşitlendirilmesi ve hızlı geri dönüşlerin sağlanması gerektiğini vurguladı.
“Her ay yüzde 15 büyüyoruz”
Yıl sonunda oyunlarını dünyaya ulaştırmayı hedeflediklerini anlatan Özgür Soner, oyunlarını geliştirirken aynı zamanda Türk oyun sektöründe daha fazla gencin kariyer imkanı bulmasını sağlayacaklarını kaydetti. Soner konuşmasına şöyle devam etti: “Birkaç bölge dışında amacımıza oldukça yaklaştık. Bu nedenle sürekli yabancı fuarlarda ve etkinliklerde oyunlarımızı tanıtıp yeni ihracat kapılarını zorluyoruz. 40 kişilik bir aileyiz.
Yaklaşık bir yıldır her ay ortalama yüzde 15 büyüyoruz ve bu büyümeyi devam ettirmek bir numaralı hedefimiz. Şu an bir düzineye yakın yabancı yayıncıyla yaptığımız lisanslama anlaşmalarıyla Çin ve kimi Asya ülkeleri hariç dünyaya yayılmış durumdayız. Hedefimizde bu ülkelerde de oyunumuzu başarıyla yayınlayacak güçlü yeni yayıncılar bularak buralara da oyunlarımızı ihraç etmek var.”