Henkel, 'liderlik' hedefine hızlı koşuyor

Henkel Türkiye Genel Müdürü Töre Birol, Henkel'in Türkiye'de şirket satın almaya sıcak baktığını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AYSEL YÜCEL

İSTANBUL - 2020'de Türkiye'de alanında lider olmayı hedefleyen Alman Henkel, yatırımlarını hızlandırdı. Büyük yatırım yaptığı Ankara'daki tesisinde üretim rekorları kıran şirket, çevreci ve inovasyon odaklı yeni ürünleriyle de ilk kez pazarda ikinci oldu. Hızlı büyüme sayesinde liderlik hedeflerini erken yakalamayı öngördüklerini belirten Henkel Türkiye Genel Müdürü Töre Birol, Henkel'in Türkiye'de şirket satın almaya da sıcak baktığını söyledi.

Dünya çapında 50 binden fazla çalışanıyla yapıştırıcı teknolojileri, güzellik&bakım ile çamaşır&ev bakımı alanlarında lider markalardan biri olan Almanya merkezli Henkel'in globalde yıllık cirosu 18 milyar euroyu aşıyor. Töre Birol, geçtiğimiz yıl rekor karlılığa ulaşan şirketin son 8 yılının çok başarılı geçtiğini vurguladı. Birol, "Globalde pazar payımız yüzde 17'lilere geldi ve bu bizim sektörümüz için çok büyük bir pay. Şirket, tarihinin en büyük karlılığına ulaştı. Bu sene de globalde çok iyi gidiyoruz" dedi.

Türkiye'deki yatırımlara devam

Birol, Alman şirketin Türkiye pazarını çok önemsediğini ve ülkedeki yatırımlarına devam ettiğine vurgulayarak, Ankara'daki üretim tesisine geçtiğimiz yıl 10 milyon euronun üzerinde yatırım yapıldığını hatırlattı. Birol, "Bu yatırım Henkel'in Türkiye'ye nasıl baktığını gösteriyor. Bu sene bu yatırımın meyvelerini topluyoruz. Ankara'daki tesisimiz Henkel Global üretim tesisleri arasında en verimlilerinden biri konumunda. Burada yaptığımız ara hammadde yatırımı sadece dünyadaki birkaç Henkel tesisinde var. Türkiye'deki ürünlerimizin yüzde 80'i burada üretiliyor. Bu sene Türkiye çift haneli büyüyor. Biz de bu çift haneli büyümenin üzerinde büyüme hedefliyoruz. Bu seneki büyüme geçen senenin üzerinde olacak. Bizim ekip olarak liderlik hedefimiz var. En geç 2020'de pazarda liderliği hedefliyoruz. Geçen sene neredeyse rakibimizle kafa kafaya gittiğimiz için bu hedefe 4 yıldan önce ulaşacağımızı öngörüyoruz" diye konuştu.

Birol, şirketin Türkiye'de şirket satın almaya sıcak baktığını ve bu tür yatırım fırsatlarını değerlendirdiğini söyledi.

Online tarafı %100'den hızlı büyüyor

E-ticaretteki büyümeye paralel Henkel'in de online satışları artırmaya yönelik yatırımlar yaptığını ifade eden Töre Birol,özellikle geçen yıl bu alanda büyük atılımlar yaptıklarını söyledi. Birol, "Özellikle büyük alımlarda online alışveriş önemli avantajlar sunuyor. Henüz toplam cironun çok küçük kısmını oluştursa da online kısmımız yüzde 150'ye yakın büyüyor. Dolayısıyla her geçen gün buraya olan ilgimiz ve yatırımımız artacak. Globalde kullandığımız yeni bir teknoloji var ve bunu Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Amazon'a bağlı bir butonu beyaz eşyanız üzerine yerleştiriyorsunuz. Ürün bittiğinde sadece bu butona basarak sipariş verebiliyorsunz. Bu da müşteriye büyük kolaylık sağlıyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir