"İnşaat sektörü hızlı olan ülkelere odanladık"

Kartallar Damper Genel Müdürü Ömer Kartal, bu yıl Orta Asya ve Afrika'daki ülkelerde pazar paylarını artırmayı planladıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DİLEK FİDAN

KAYSERİ - Kayseri OSB'de damper, dorse ve taşıyıcı konteyner üreten Kartallar Damper, yurdışında inşaat yatırımlarının öne çıktığı ülkelere odaklandı. Ürünlerini Orta Asya ve Afrika'da yer alan altı ülkeye ihraç ettikleri bilgisini veren Kartallar Damper Genel Müdürü Ömer Kartal, bu yıl söz konusu ülkelerde pazar paylarını artırmayı planladıklarını söyledi. İç ve dış pazarda harfiyat, kaya, küvet ve kasa tipi damper ile küvet, kapaklı, kuru yük dorse ve taşıyıcı konteyner ürünlerinin yoğun ilgi gördüğünü belirten Kartal, "2016 yılında daha çok mevcut müşteri ve pazar payımızı korumaya çalıştık. Bu yıl global pazarda büyümek için ilgili fuarlara katılarak, dış pazarlardaki etkinliğimizi artırmak istiyoruz. Bu kapsamda başta Türk müteahhitlerin hedef ülkeleri olan Türk cumhuriyetleri, Afrika Kıtası ile inşaat sektörünün hızlı olduğu Cezayir ve Fas gibi ülkelere yoğunlaştık" dedi.

Yüzde 15'lik kapasite artışı hedefliyor

Yenilikçi ürün ve hizmetler ortaya koyarak müşterilerine hızlı ve etkin çözümler sunmak istediklerini belirten Ömer Kartal, büyümenin önemli anahtarlarından birinin ürün portföyünün genişletilmesi olduğuna dikkat çekti. Kayseri OSB'deki 10 bin metrekaresi kapalı, toplam 13 bin metrekare alana sahip tesislerinde üretim yaptıklarını söyleyen Kartal, yılda 400 adet araç üstü damper, 75 adet dorse ve 5 bin ton metal işleme kapasitesine sahip oldukları bilgisini verdi. 2016 yılında 327 adet araç üstü damper ve 60 adet dorse ürettiklerini açıklayan Kartal, "Söz konusu ürünlerin yüzde 20'sini ihraç ettik. Bu yıl halen devam eden Ar-Ge çalışmalarımız kapsamında üretim kapasitemizi yüzde 15 artırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir