İpek Mobilya, 2016 sonuna kadar 50 adet A Plus bayilik oluşturacak

İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, bayilik ağlarını genişleteceklerini belirterek "Yıl sonuna kadar 50 A plus bayilik oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ARZU BAĞCI 

KAYSERİ - Mobilya sektöründe kanepe, koltuk, panel mobilya, yatak, baza ve ev tekstil ana gruplarının altında 158 takım ürün çeşidiyle tüketicilere hizmet veren İpek Mobilya, halen 45 ülkeye ihracat yapıyor. 2015 yılında ABD, Danimarka ve Cezayir'i de ihracat pazarına eklediklerini söyleyen İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Arslan, ayrıca münhasır ve corner bayi olmak üzere 194 satış ağı ile hizmet verdiklerini kaydetti. Bayilik ağlarını genişleteceklerine işaret eden Arslan, "2015 yılında A plus yeni bayilik yapılanması kararı alıp, bu yıl faaliyete geçirdik. Yıl sonuna kadar 50 A plus bayilik oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İpek Mobilya'nın günlük 480 parça koltuk ve köşe takımının yanı sıra 460 kanepe, 200 yatak, 300 baza ve 400 parça panel mobilya kapasitesi ile üretim yaptığını belirten Saffet Arslan, bununla birlikte münhasır ve corner bayi olmak üzere 194 satış ağı ile hizmet verdiklerini kaydetti. Bayilik ağlarını genişleteceklerini ifade eden Arslan, "2015 yılında A plus yeni bayilik yapılanmasına girdik. Bu yıl faaliyete geçirdik. Yıl sonuna kadar 50 A plus bayilik oluşturmayı hedefl iyoruz. Kültürel paylaşımlarımızın benzer olduğu özellikle Ortadoğu coğrafyasında marka bilinirliğimizi artıracağız"diye konuştu. 

Bugün itibarıyla Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkanlar olmak üzere 45 ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatan Saffet Arslan, 2015 yılında ABD, Danimarka ve Cezayir'e de ihracata başladıklarının altını çizdi. Arslan, firmanın hedef pazarları arasında Güney Amerika, Orta ve Güney Afrika'nın bulunduğunu dile getirdi. 

"Makine yatırımları ile üretimi hızlandıracağız" 

İpek Mobilya'nın cirosundan ihracatın aldığı payın ise yüzde 30'u bulduğuna dikkat çeken Saffet Arslan, halen Almanya, Fransa, İngiltere, Danimarka, Irak, Türkmenistan, Tacikistan, Kıbrıs, Kosova ve Kazakistan ülkelerinde bayilerinin bulunduğunu vurguladı. Öte yandan yeni dönemde modüler üretim kapasitelerini artıracaklarını açıklayan Arslan, "Sektörümüz emek yoğun bir alan olarak dikkat çekiyor. Orta vadede emek yoğunlunu düşüren makine parkı desteğini artırıcı yatırımlar ve iyileştirmeler yapmayı planlıyoruz. Bu sayede daha hızlı bir üretim söz konusu olacak. Yenilik ve teknolojik gelişmeleri takip ederek, ürün kalitesini ve gamını genişleteceğiz" şeklinde konuştu. 

"Minimal ürünler geliştiriyoruz" 

Firmalarının müşteri portföyünü daha çok orta ve üst gelir seviyesine sahip müşterilerin oluşturduğunu anlatan Saffet Arslan, Ar-Ge bölümünde 20 ila 35 yaş grubuna hitap eden minimal ve modern ürünler geliştirdiklerini söyledi. Portföylerini genişletmeyi planladıklarını kaydeden Arslan, pazar verilerini iyi değerlendirip, bu verilere göre Ar-Ge'lerini yönlendireceklerini söyledi. 

Tüketicinin gelir seviyesine ve beğenisine uygun ürünler üretme prensbii ile hareket ettiklerinin altını çizen Saffet Arslan, şunları kaydetti: "Modüler mobilya ve koltuk olarak iki Ar-Ge bölümümüz bulunuyor. Tasarımcıların firmamız için tasarladıkları ürünlerini, talebe göre şekillendiriyoruz. Yakın zamanda ürün gamımıza üç konsept ürün ile üç adet genç odası ekleyeceğiz."