İş Bankası, 93 ‘Altın Genç’i ödüllendirdi

Türkiye İş Bankası, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden 93 öğrenciye ödül verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye İş Bankası, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) dereceye giren ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinde eğitim hakkı elde eden 93 öğrenciyi ödüllendirdi. Banka, 1971 yılından bu yana her yıl bankanın yaşı kadar, şimdiye kadar toplamda 3 binin üzerinde üstün başarı gösteren öğrenciyi ödüllendirmiş oldu.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, törende yaptığı konuşmada “Ekonomik büyüme ile ekonomik kalkınma arasındaki farkı eğitim belirler” dedi. Bali, ilk Altın Gençler’in bugün 60 yaşını geçtiğini söyledi.

“Hayat zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir”

Adnan Bali, başarının ancak disiplinli çalışmayla sürdürülebileceğine işaret ederek, şunları kaydetti: “Başarıya ancak sabırlı, kararlı ve disiplinli çalışmayla ulaşılır. Zekadan çok hayatta disiplinli çalışmak önemlidir. Çıplak zekanın, çiğ zekanın faydası olmaz. Hayat her zaman zekilerden çok disiplinlileri ödüllendirir. Başarılarınız sizi hiçbir surette rehavete sürüklemesin. Çünkü başarının en önemli karakteristiği, sürdürülebilir olması. Başarıya, saman alevi gibi bir sıçramayla ulaşılmaz. Hep üzerine koyarak devam ettireceksiniz.”

Gençlere toplumdan kopmamaları tavsiyesinde bulunan Adnan Bali şöyle devam etti: "Karnelerde iki bölüm olur, solda matematik, fen; sağda hal ve gidişat. Skor elde etmek yetmiyor, sağdaki kısma da özel olarak bakmak gerekiyor.”