İş Bankası'ndan öğrencilere 1.2 milyon kitap

Bu yıl dağıtılan toplam kitap 1.2 milyonu bulacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İş Bankası, karne hediyelerini hazırladı. Türk edebiyatının 13 önemli isminin öykülerini bir araya getiren İş Bankası, 13 Haziran’dan itibaren karnesini gösteren her öğrenciye bir kitap hediye edecek. Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, kampanyanın başladığı yıl dünyaya gelen çocukların bu eğitim öğretim yılı sonunda ilk karnelerini alacaklarını belirterek, “Bu da bize yedinci yılımızda ayrı bir heyecan veriyor” dedi. Bali’nin verdiği bilgiye göre, Türkiye ve İş Bankası şubesi olan 11 ülkede bu yıl dağıtılan toplam kitap sayısı 1 milyon 200 bine yakın kitap ilk ve orta öğretim öğrencilerine hediye edilecek. 

Türkiye İş Bankası’nın 2007- 2008 eğitim öğretim yılının sonunda başlattığı ve bugüne kadar gerçekleştirilmiş en büyük kitap kampanyalarından biri olarak gösterilen “Karneni Göster, Kitabını Al” kampanyası kapsamında, bu eğitim öğretim dönemi ile birlikte 7 yılda toplam 8 milyonun üzerinde kitap dağıtılmış olacak. 

Kampanya kapsamında İş Bankası’nın Almanya, Bulgaristan, Fransa, Gürcistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İsviçre, KKTC, Kosova ve Rusya’daki şubelerinde de karnesini getiren öğrenciler hediye kitaplarını alabilecekler. Adnan Bali, aralarında Yaşar Kemal, Adnan Binyazar, Necati Tosuner, Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun da bulunduğu yazarların da katıldığı toplantıda projeyi sürdüreceklerini belirterek “Okulların kapandığı gün sınıflarda, okul bahçelerinde yaşanan tatlı heyecanı tüm şubelerimizde hissediyoruz" dedi. ‘Yazarlarımızdan Öyküler’ Braille alfabesiyle de basıldı.