Isıdem’den yüksek ısıya karşı yüzde 100 yerli çözüm

Yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleştiren Isıdem Yalıtım, katma değerli ürün üretimine ağırlık verdi. Şirket son olarak Türkiye’de ilk defa halojen içermeyen elastomerik kauçuk köpüğünü üretmeyi başardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Yaklaşık 40 ülkeye ihracat gerçekleştiren Isıdem Yalıtım, katma değerli ürün üretimine ağırlık verdi. Şirket son olarak Türkiye’de ilk defa halojen içermeyen elastomerik kauçuk köpüğünü üretmeyi başardı. Yeni ürün 150 dereceye kadar yüksek akışkan sıcaklıkların bulunduğu tesisatlarda kullanılabilecek.

Katma değerli ürünlere yönelen Isıdem Yalıtım, Coolflex HF’ten sonra yine aynı markayla halojen içermeyen elastomerik kauçuk köpüğü üreterek Türkiye’de bir ilke imza attı. Kapalı gözenekli hücreli yapısı sayesinde ısıya karşı oldukça dayanıklı olan Coolflex HT, genellikle ısıtma hatlarında kullanılıyor. 150 dereceye kadar yüksek akışkan sıcaklıklarının bulunduğu tesisatlarda kullanılabilen ürünün, düşük ısı iletkenlik katsayısı ile enerji kaybını en aza indirdiği belirtiliyor. Şirketten yapılan açıklamada ayrıca, Coolflex HT’nin, kapalı gözenekli ve güçlendirilmiş hücre yapısı sayesinde su buharına karşı da yüksek direnç gösterdiği kaydedildi.

Bu yıl içinde portföylerine kattıkları iki yeni ürün ile sektörde yenilikçi bir anlayış ile ilerlediklerini söyleyen Isıdem Yalıtım Genel Müdürü Murat Erenoğlu, “Sanayileşme ve teknolojik gelişmeler arttıkça geniş uygulanabilirliğe sahip, çevre dostu ve fonksiyonel malzeme arayışı da artıyor. Coolflex HT tüm bu ihtiyaçlara cevap verebilecek stratejik öneme sahip bir ürün olma özelliği taşıyor” dedi. EPDM esaslı Coolflex HT’nin en önemli özelliğinin yüksek sıcaklığa dayanıklı oluşu olduğunu belirten Erenoğlu, “Bu özelliği ile ısıtma ve sıcak su geçiş hatlarında enerji kaybını önlemek amacıyla rahatlıkla kullanılabiliyor” ifadelerini kullandı.

“Birçok ilki hayata geçirdik”

Isıdem Yalıtım Genel Müdürü Murat Erenoğlu, firma olarak imza attıkları yenilikleri şöyle sıraladı: “Eskişehir’deki fabrikamız, sektörün ilk LEED sertifikalı üretim tesisi olma özelliği taşıyor. Coolflex HF markasıyla Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli halojen içermeyen elastomerik kauçuk köpüğünü ürettik. yine aynı markayla Türkiye’nin ilk yüzde 100 yerli EPDM esaslı, yüksek sıcaklıklara dayanıklı elastomerik kauçuk köpüğünü ürettik. Coolflex ürünü, TSE tarafından tescillenmiş ürünler arasında sektörün en yüksek su buharı difüzyon direnç katsayısına sahip ürün.”

2016'da ihracatta 2, iç piyasada 3 kat büyüdü

Standart dışı ürün üretiminin ve ithal ürünün önüne geçmek istediklerini dile getiren Erenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojik üretim prosesleri, nitelikli iş gücü, güçlü Ar- Ge altyapısı ve başarılı ihracat performansıyla Türkiye ekonomisine ve sanayisine verdiğimiz katkıyı her geçen gün artırıyoruz. Ar- Ge ve know-how konusunda sektörümüzde öncü olmak en önemli hedeflerimizin başında geliyor. 2016 yılı içerisinde Türkiye’de daha önce hiç üretilmemiş halojen içermeyen ve EPDM esaslı elastomerik kauçuk köpüklerini üreterek, Ar-Ge konusunda ne kadar güçlü olduğumuzu kanıtladık. Bizi hedefe ulaştıracak en büyük atılım, katma değeri yüksek ürün üretmek.” Bu arada Erenoğlu, 2016 yılında 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini söylerken, 2015 yılına oranla ihracatta 2 kat, yurtiçinde ise 3 kat büyüme hacmi yakaladıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir