İSO 500'de 82 sıra yükseldi

Kılıç Deniz Ürünleri, ilk 500 listesinde 82 sıra birden yükseldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA(DÜNYA)

Kılıç Deniz Ürünleri, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) açıkladığı Türkiye’nin “İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” listesinde 82 basamak birden yükselerek 245. sıraya tırmandı.

İSO’nun üretimden satışlar verileri üzerinden gerçekleştirdiği araştırmada, 2014 yılındaki 405 milyon 985 bin TL’lik performanslarıyla yükselişlerini sürdürdüklerini anlatan Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, “İSO 500 sıralamasının oluşturulmasında baz alınan tüm kriterleri başarıyla geçtik. Listede yerimizi üst sıralara taşımaktan büyük gurur duyuyoruz. Çünkü ISO 500’de yer bulmak için şirketlerin Türkiye’de gerçekleştirdiği üretim, Türkiye’den yaptığı ihracat, Türkiye’de yarattığı katma değer, istihdam, kârlılık ve verimlilik inceleniyor; elde edilen veriler toplam Türkiye rakamları ile karşılaştırmalı olarak analiz ediliyor” dedi. 

Kılıç Deniz’in sektöründe sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da lider kuruluşları arasında yer aldığını ifade eden Orhan Kılıç, “Ürünlerimizi yurt içi pazarda Türk halkına sunduğumuz gibi, başta Avrupa olmak üzere birçok ülkeye de ihraç ediyoruz. Bugün, yıllık 40 bin tonluk üretim kapasitemizle 40’tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçı Birliği’nin 2014 yılı verilerine göre yıllık 105 milyon dolar ihracat rakamı ile hayvancılık sektöründe Türkiye birincisi olduk” diye konuştu.

Kılıç Deniz’in akvakültür sektörünün öncüsü olduğunu ifade eden Orhan Kılıç, hem yurt içinde hem de yurt dışında kendi sektörlerinde konumunu güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Kılıç, “Yeni pazarlarda yer almayı hedefliyoruz. Ege’de faaliyet gösteren yerel bir üreticiyken bugün 40’tan fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, Türkiye’nin ve dünyanın en büyük üreticisi olmayı başardık. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz 105 milyon dolarlık ihracat rakamı ile hem kendi sektörümüzde Türkiye’nin birincisi hem de Ege’nin gururu olduk.” dedi.

Kurumsallaşmaya ve şeffaflaşmaya inandıklarını ifade eden Orhan Kılıç, yaklaşık 2000 kişiye de istihdam sağladıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir